Erişilebilirlik

ABD'de Yetişkinlerin Sadece %5'i Spor Yapıyor


ABD'de Yetişkinlerin Sadece %5'i Spor Yapıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:56 0:00

ABD'de Yetişkinlerin Sadece %5'i Spor Yapıyor

Belki bir trambolin üzerinde zıplamak size göredir ya da dengeniz ip üstünde yürüyecek kadar iyidir. Belki de eğlenceli Zumba’yı tercih edersiniz.

Egzersiz seçiminiz ne olursa olsun, onu burada California Fuarı’nda bulabilirsiniz. Organizatörlere göre burada herkese göre bir şey var.

Ulusal Fitness Merkezi'nden Marc Missioreck, “Bizim yaptığımız fitness’ın tüm farklı unsurlarını bir araya getirmek. Bir taraftan baktığınızda vücut geliştirenleri, başka taraftan baktığınızda fiziksel sporları, diğer tarafa döndüğünüzdeyse grup egzersiz sınıflarını göreceksiniz. Engellerle dolu Spartan Race dersleri, CrossFit, estetik jimnastik, hepsi burada. Farklı fitness tarzlarına sahip farklı kişiler, aynı zamanda aynı yerde oluyor,” diyor.

Bu yalnızca egzersiz, ekipman ya da sınıf meselesi değil. Fuar sizi harekete geçirecek tüm yolları gösteriyor. Eğlenceli yakantoptan tutun da, ağırlık kaldırmanın yeni yollarına kadar.

Egzersiz yaparken yiyebileceğiniz sağlıklı yemekler ve spor yaparken iyi görünmenizi sağlayacak birçok şey de fuarda görücüye çıkıyor.

Los Angeles Times'dan Roy Wallack, “Vücut geliştirme, CrossFit ve Amerika’da vücudu güçlendirmek için yapılan diğer sporlar genel eğilim haline geldi. Son beş yıldır burada herkes kas yapmak için uğraşıyor. Hepsinin kollarında dövmeler var, artık moda bu,” şeklinde konuşuyor.

Spor yapmak ve vücudu güçlendirmek artık genel eğilim haline gelmiş olabilir, ancak fit olmak Amerika genelinde hala bir alt kültür.

Salgın Hastalıkları Önleme Merkezi, Amerikalı erkeklerin yüzde 35’inin ve kadınların yüzde 40’ının obez olduğunu, bu sayının da her gün arttığını kaydetti.

Tüm Amerika’nın yalnızca yüzde 5’i günde en az yarım saat aktif hareket ediyor.

Bu da demek oluyor ki dünyadaki tüm bu havalı sporlar, dersler ya da aletler yeterince kişiyi koltuklarından kaldırmaya yetmiyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG