Erişilebilirlik

ABD'de Yemek Pişirme Derslerine İlgi Artıyor


Geçmişte daha çok restoranlarda yemek yemeyi tercih eden Amerikalılar artık giderek daha fazla kendi mutfaklarında pişirdiklerini yemeyi tercih ediyor. Bu konuyla ilgili televizyon programlarının sayısı da her geçen gün artıyor. Ayrıca bazı şefler de daha iyi yemek pişirmeyi öğrenmek isteyenlere ders veriyor.

Rasmussen ailesi her akşam yemeğini evde, hep beraber yiyemiyor. Ama Jane Rasmussen, haftada en az iki kez herkesi akşam yemeği masasında toplamaya çalışıyor.

Jane Rasmussen, ”Hep birlikte güzel bir yemek yemek çok iyi oluyor. Bunu haftada birkaç kez gerçekleştirmek büyük fark yaratıyor,” diyor.

Birçok Amerikalı kadın gibi Rasmussen’in de hem ailesi hem de bir kariyeri var. Avukatlık yapan Rasmussen’in yemek pişirmeye zamanı yok. Çocuklarıysa çok yemek seçiyor.

Kate Rasmussen, ”Yemek yemeyi sevmiyorum,” şeklinde konuşuyor.

Rasmussen işte buradan yardım alıyor. Virginia’daki Aşçılık Okulu’nda yemek pişirmeye yeni başlayanlar için temel eğitimden fırında pişirme tekniklerine kadar birçok ders var.

Okul müdürü Stephen Sands, öğrencilerin amacının profesyonel aşçı olmak değil, daha iyi yemek pişirmeyi öğrenmek olduğunu söylüyor: ”İnsanlar geçmişe oranla artık yemek pişirmeye çok daha fazla ilgi gösteriyor.”

İki yıl önce açılan yemek pişirme okulu Culinaria da hızla büyümüş: ”Okulda 15 şef görev yapıyor. İlk başladıklarında bir derse 5-6 kişi katılıyordu.”

Bu ders hafta içi olduğu için sadece 12 öğrenci katılmış. Sands, haftasonu ve akşam verilen derslere bunun iki katı sayıda öğrenci katıldığını söylüyor.

Amerika’da “Food Network” adlı televizyon kanalı, yemek pişirmeye olan ilginin artmasında büyük rol oynuyor. Stephen Sands, ilginin artmasının bir başka nedeni daha olduğunu söylüyor: ”Eskiden insanlar buzluktan ellerine geleni çıkarır, mikrodalga fırına atar ve yerdi. Ailede herkesin yemek saati farklıydı. Ama insanlar hep birlikte sofraya oturup yemek yemenin zevkine varmaya başladı.”

Rasmussen ailesi de birlikte yemeyi seviyor.

Jane Rasmussen, ”Aynı yemeği tekrar tekrar pişirmediğim zaman herkes seviniyor. Hep birlikte oturup yemek yeme fırsatımız var artık,” diyor.

Çocukları, aldığı dersin annelerine güven verdiğini söylüyor.

Jack Rasmussen, ”Kendisinin sevmeyeceği ama ailede diğerlerinin seveceği yemekler yapmayı denemeye hevesli,” diyor.

Kate ise, ”Daha önce adını hiç duymadığım ya da yemediğim yemekler yaptı ve hepsi çok güzeldi,” şeklinde konuşuyor.

Jane Rasmussen zamanı olursa başka yemek pişirme dersleri alacağını söylüyor.

ABD'de Yemek Pişirme Derslerine İlgi Artıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:51 0:00

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG