Erişilebilirlik

ABD’de Yaşayan Ukraynalılar Çok Kaygılı


ABD’de Yaşayan Ukraynalılar Çok Kaygılı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:20 0:00

Kırım’da yaşayan Ukraynalılar aceleyle hazırlanmış bir referandumla Ukrayna’dan ayrılmaya karar verdi. Ukrayna asıllı Amerikalılar Kongre üyelerine kaygılarını iletiyor. Amerika’nın Sesi’nden Kane Farabaugh Pennsylvania’da yaşayan Ukraynalılar ile konuştu

Kırım’da yaşayan Ukraynalılar aceleyle hazırlanmış bir referandumla Ukrayna’dan ayrılmaya karar verdi. Ukrayna asıllı Amerikalılar Kongre üyelerine kaygılarını iletiyor. Amerika’nın Sesi’nden Kane Farabaugh Pennsylvania’da yaşayan Ukraynalılar ile konuştu.

Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nde yapılan toplantıya Rusya’nın Kırım’a müdahalesine duyulan kızgınlık damga vurdu.

Hanna Çumaşenko Lassanki bölgeye Ukrayna’dan geldikten sonra son 15 yıldır Rus askerlerinin ailesinin yaşadığı bölgeye yaklaşmasını kaygıyla izliyor.

Hanna Çumaşenko: “Ailem Kırım’a çok yakın oturuyor. Herkes Kırım’ın ilk adım olduğunun farkında. Bundan sonra Doğu ve Güney Ukrayna gelecek.”

Lassanki çoğunluğu ikinci ya da üçüncü nesil olan 50 Ukraynalı Amerikalı ile birleşerek Kongre’de kendilerini temsil eden Tim Murphy’ye, Rusya’nın vatanlarına olan müdahalesini reddettiklerini bildiren bir mesaj yollamış.

Hanna Çumaşenko: “Amerikalı siyasetçiler Putin’in bahsettiği kültürel ve tarihsel ortaklıkların bir önemi olmadığını anlamalı.”

Murphy, Batı Pennsylvania’daki seçim bölgesinde ciddi bir nüfusa sahip Ukraynalı Amerikalılar’dan gelen bu mesajı tüm açıklığıyla anladığını söylüyor.

Murphy: “Bu insanlar hikaye anlatmıyor. Olayları yalnızca gazetelerden izlemiyor. Bu insanların aileleriyle iletişimi sürüyor. En iyisini umut ediyor ve Amerika’nın Ukrayna’nın kendi geleceğini belirleme hakkına destek vermesini istiyor. Ben de bunu destekliyorum.”

Ancak Afganistan ve Irak gibi ülkelerdeki savaşlardan yorulan Amerika’da, Murhpy’nin seçim bölgesindeki birçok kişi askeri müdahaleyi düşünmek bile istemiyor.

Timothy Tomson: “Bir Amerikan vatandaşı olarak Amerika’nın Ukrayna’ya asker göndermesini istemem.”

Timothy Tomson; McKees Rocks’taki Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin rahibi: “Bence onları destekler ve yalnız olmadıklarını belli edersek bu onlara yollarına ve kavgalarına devam etmek için güç verecektir.”

Ancak bu destek Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’i Kırım’dan askerlerini çekmeye ikna etmek için yeterli değil. Bu yüzden Batı Pennsylvania’daki Ukraynalılar gelişmeleri kaygıyla izliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG