Erişilebilirlik

Üniversite Mezunları İş Bulma Konusunda Daha Umutlu


Üniversite Mezunları İş Bulma Konusunda Daha Umutlu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:18 0:00

Amerikan üniversitelerinde bir öğretim yılı daha geride kaldı. Bu da, Amerika’da daha fazla üniversite mezunu gencin iş arayacağı anlamına geliyor. Amerika’nın Sesi, ülke çapında dört üniversitenin mezuniyet törenine katıldı, hem mezunların hem de ülkenin geleceğini konuştu.

Amerika’da üç milyon öğrenci üniversiteden mezun oldu. Kariyer internet sitesine göre, yeni mezunlar son 10 yılın en iyi iş piyasasına giriyor.

Ancak her yeni mezunun henüz bir planı yok.Bazıları için aynı iyimserlik ülkenin geleceği için de geçerli.

Dan Carr, Liberty Üniversitesi’nde geçici öğrenci berberliği yaptı. Ancak mezuniyet sonrası ailesine ait silah dükkanının başına geçecek: “Hisse senetleri artışta, istihdam da artıyor. Amerikan ruhu ve enerjisi daha fazla.”

Bazıları da üniversiteye ilk girdikleri günlerden farklı bir dünyada oldukları görüşünde: “Trump’ın başkan olduğu bir ortamda Müslüman olmak, çok fazla korku barındırıyor.”

Teksas Üniversitesi’nin bazı mezunları da tarihi değiştirme sözü veriyor: “Teksas Üniversitesi’nin sloganı şudur: “Burada başlayan herşey dünyayı değiştirir.” Bence birçok genç bu slogandan ilham alıyor.”

Üniversitelerde iyimserlik ve kararlılığı filizlendiren bir ortam olduğu gerçek. Bu durumu geleceğe taşımaksa öğrencilerin elinde.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG