Erişilebilirlik

ABD'de Üniversite Başvurularına Yardımcı Uygulama


ABD'de Üniversite Başvurularına Yardımcı Uygulama
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

Amerika’da üniversitelere başvuru süreci bazı öğrenciler için oldukça karmaşık ve stresli. Üniversiteler öğrencilerde sadece akademik başarı aramakla kalmıyor aynı zamanda okul dışındaki faaliyetlerine ve ilgi alanlarına da bakıyor. Yeni bir uygulama ise öğrencilerin üniversitelere kendilerini daha yaratıcı bir biçimde sunmalarına olanak tanıyor. İşte üniversite başvurusunda bulunan öğrencilerin onbinlerin arasından sıyrılmasını sağlayan ZeeMee uygulaması.

Virginia eyaletinden lise son sınıf öğrencisi Madeline Stahl, birinci tercihi olan Virginia Tech Üniversitesi’ne erken başvuruda bulunmuş: “Üniversitenin başvuru bürosundan aldığım telefonda bana başvurumun ZeeMee kısmını çok beğendiklerini söylediler.”

Madeline, Virginia Tech başvurusunu yaparken online formda ZeeMee linkini farkettiğini söylüyor: “Linke tıkladım ve ilgimi çeken hobi ve faaliyetlerimle ilgili fotoğraf ve video görüntüleri yükleyebileceğim bölümü gördüm.”

ZeeMee, Silikon Vadisi’nde bir grup genç girişimcinin geliştirdiği bir uygulama. Juan Jaysingh, şirketin kurucusu ve CEO’su.

Juan Jaysingh, “Sadece tek bir öğrencinin bile hikayesini 21’inci yüzyıla uygun şekilde aktarmasını sağlarsak amacımıza ulaştık demektir” diyor.

ZeeMee platformu, Amerika’da 180’den fazla üniversite tarafından kullanılıyor ve Avrupa’da da yayılıyor. Uygulama, üniversitelerin binlerce aday arasından kendilerine en uygun olanları seçmesini sağlıyor.

Virginia Tech Üniversitesi'nden Rebekkah La Plante, “Bu yıl başvuru sürecinde ZeeMee’yle işbirliği yapmak bizim için son derece olumlu ve eğlenceli bir deneyim oldu. Uygulama sayesinde öğrenciler hakkında çok daha gerçekçi bilgiler edindik” diyor.

Öğrencilerse ZeeMee ile kendilerini daha iyi ifade ediyor, güçlü ve özgün yanlarını öne çıkarabiliyor.

Emma Carter, “Ben matematik ve fen bilimleriyle ilgileniyorum. Komposizyon yazarak kendimi ifade etmem çok zor. Derslerin dışında bol bol spor yapıyorum, başvurunun bu bölümü benim için çok önemliydi” şeklinde konuşuyor.

ZeeMee, Amerika’da öğrenim görmek isteyen yabancı öğrencilerin de işine yarıyor.

La Plante, “Yabancı öğrencilerle yüzyüze tanışma imkanımız hemen hemen hiç yok. ZeeMee bu nedenle bu öğrencilerin nelerle ilgilendiklerini görmek, kişiliklerini tanımak açısından harika bir fırsat” diyor.

Sydney Suarez ise, “Düşündüğümden çok daha özel bir insan olduğumu farkettim. ZeeMee’nin de bütün amacı bu. Uygulama, ‘herkesin hayat hikayesi önemlidir’ mesajı veriyor” şeklinde konuşuyor.

ZeeMee’yi kullanmak için akıllı telefon sahibi olmak yeterli. Juan Jaysingh, daha çok öğrencinin yüksek öğrenim şansını arttırmasını istiyor: “Yeterli kaynaklara sahip olmayan öğrencilerin de öykülerini aktarmalarını istiyoruz. Bazen kendilerini değersiz hissediyorlar, özgüvenlerini kaybediyorlar. Çektikleri zorlukları ZeeMee’de anlatmaları da özgün bir hikaye oluşturdukları anlamına geliyor.”

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG