Erişilebilirlik

ABD’de Saldırıya Uğrayan Müslüman Genç Kız Ölü Bulundu


Amerika’nın Virginia eyaletinde polis, bir kişiyi, başkent Washington yakınlarındaki bir camiden çıktıktan sonra arkadaşlarıyla yürürken saldırıya uğrayan 17 yaşındaki Nabra Hassanen adlı kızı öldürmekle suçladı.

Yetkililer, Nabra'nın içinde bulunduğu grubun bir otomobilin tacizine uğradığını, iki taraf arasında tartışma yaşandığını ve zanlının saldırmak için aracından çıkmasıyla beraber kızın arkadaşlarının camiye kaçtığını ancak Nabra'nın arkada kaldığını söylediler.

Arkadaşlarının All Dulles Area Muslim Society (ADAMS) adlı Müslüman sivil toplum kuruluşunun camisine gittiği ve polise haber verdiği, saatlerce süren aramadan sonra kıza ait olduğuna inanılan bir cesedin 5 kilometre ötede bir havuzun içinde bulunduğu belirtildi.

Polis, arama sırasında bir polis memurunun aynı bölgede olağandışı hareket eden bir araç gördüğünü ve durdurduğunu, 22 yaşındaki Martinez Torres’in şüpheli olarak tutuklandığını duyurdu.

Washington Post gazetesi polis ve cami yetkilisine dayandırdığı haberinde, 4 ya da 5 gençten oluşan grubun Pazar erken saatlerde, namazla sahur arasındaki bir vakitte camiden IHOP lokantasına gittiğini yazdı.

ABD’de Saldırıya Uğrayan Müslüman Genç Kız Ölü Bulundu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:38 0:00

Polise göre, ilk saldırı camiyle lokanta arasındaki 2 kilometrelik yolun yaklaşık yarısına tekabül eden bir noktada oldu. Yolun bir semtin içinden geçtiği, bir tarafında bowling salonu ve alışveriş merkezi diğer tarafında da ağaçlar olduğu bilgisi verildi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, polis bölgede bir beyzbol sopası buldu. Washington Post'un haberine göre, Nabra'nın annesi, dedektiflerin Nabra'ya metal sopayla vurulduğu bilgisini verdiklerini söyledi.

Yetkililer ilk açıklamalarında, saldırının nefret suçu kapsamına girmesi ihtimalini değerlendirdiklerini kaydetmişti ancak olayın meydana geldiği ilçenin polis yetkilileri, cinayetin nefret suçu kapsamında soruşturulmadığını açıkladı.

ADAMS, emniyet birimlerine saldırının nedenini tespit etme ve hukukun tüm gerektirdiği şekilde soruşturma çağrısında bulundu.

Açıklamasında ADAMS, “Toplumumuz bu travmatik olayın acısını yaşarken harap ve çok üzgün durumdayız. Biraraya gelip gençlerimiz için dua etmek ve onlarla ilgilenmemizin zamanı” ifadesini kullandı.

Virginia Vali Yardımcısı Ralph Northam ve eyaletin adalet bakanı Mark Herring de yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınadı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG