Erişilebilirlik

ABD’de Kongre İşsizlik Ödemelerini Uzatacak mı?


Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Kongre üyelerinin işsizlik yardımlarıyla işsizlik sigortasının süresinin uzatılması konusunda bir uzlaşıya varacağına inandığını belirtti.

Pelosi, CNN televizyonuna yaptığı açıklamada bir anlaşmaya varmak zorunda olduklarını, çünkü bu yardımların süresinin uzatılması gerektiğini söyledi.

Temsilciler Meclisi’nde en üst düzey Cumhuriyetçi isim olan Kevin McCarthy ise işsizlik yardımlarını uzatmanın verimli olmayacağını belirtti.

Söz konusu haklar Temmuz ayının son gününde sona eriyor.

McCarthy ve diğer Cumhuriyetçiler istatistiklerin birçok Amerikalı’nın işsizlik yardımları sayesinde çalıştığı dönemden daha fazla kazandığını gösterdiğini belirtiyor.

Corona virüsü salgını döneminde işsiz kalanlara haftalık 600 dolar ödeme yapılıyor.

Demokratlar bu konuda Cumhuriyetçiler'e tepkili.

Demokratlar, Mart sonunda başlayan 600 dolarlık ödemelerin işsizlik oranı yüzde 11’in altına düşene kadar uzatılmasını istiyor.

Senato Azınlık Lideri Demokrat Chuck Schumer, 33 milyon Amerikalı’nın işsizlik yardımlarından faydalandığını ya da faydalanmak için onay beklediğini belirtti.

Amerika’da Kongre Corona virüsü salgınının ekonomiye olumsuz etkisini azaltmak için 3 trilyon doları aşan dört paketi yürürlüğe koymuş durumda.

Beşinci paketin kabul edilip edilmeyeceğinin ise bu ayın sonunda belli olması bekleniyor.

Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell ülkenin son bir desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek beşinci paket için yeşil ışık yakmıştı.

Ancak Demokratlar’la Cumhuriyetçiler’in rakam konusunda nasıl anlaşacakları merak konusu.

Demokratlar Temsilciler Meclisi’nde 3 trilyon dolarlık bir paketi kabul etmişti, ancak Cumhuriyetçiler bu rakamın oldukça fazla olduğunu belirtiyor.

Cumhuriyetçiler 1 trilyon dolar üzerinde duruyor.

Ancak bu rakama da Demokratlar’ın nasıl yanıt vereceği henüz netleşmiş değil.

İki taraf arasında bu konuda sıkı pazarlıkların yapılacağı tahmin ediliyor.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG