Erişilebilirlik

ABD'de İş ve Çalışma Ortamı Değişiyor


Çalışanlar gün geçtikçe daha pragmatik ve becerikli hale geliyor. Aynı zamanda çalıştıkları yerlere sadakatleri azalırken, iş güvenliği için şirket dışına yöneliyorlar. ADP ve bazı diğer şirketlerin araştırmaları, çalışma hayatındaki değişimleri, çalışanların yeni para kazanma stratejilerini, yöneticilerin karşılaştığı yeni sorunları ve kullandıkları yeni yöntemleri ortaya koydu.

İş Güvenliğinin Yeni Tanımı

ADP’nin binlerce çalışan arasında yaptığı anket, bugünün işçilerinin kendi refahları üzerinde en belirleyici olan unsurun şirket içi ve dışındaki kişi ağlarının kalitesi olduğunu düşündüklerini ortaya koydu.
ADP İnsan Kaynakları Sorumlusu Dermot O’Brien, eskiden iş güvenliğinin, işverenin kaderine bağlı olduğu inanışının değiştiğini ortaya koyduğunu söylüyor.

ADP, Amerika’da milyonlarca maaş bordrosunu işleme koyuyor. Şirket araştırmada bu ağın yanı sıra küresel işgücü ile ilgili anketlere ve kendi bünyesindeki 55 bin çalışanı kullanmış.

Geçiçi İşler Tanıdıkları Önemli Kılıyor

ADP araştırması birçok işçinin artık şirketlerin belli kişileri belli projeler için, sınırlı süreli olarak işe almasını beklediğini, kalıcı sözleşme beklentisinin azaldığını ortaya koydu.

Amerika’nın Sesi’yle görüşen O’Brien, işçilerin şirket dışını araştırarak, meslektaş, tanıdık ve arkadaş elde etmek için teknolojiyi kullandığını ve böylece belirsiz gelecekte kendilerine iş bulmada yardımcı olabilecek kaynaklar yaratmaya çalıştığını söyledi.

Araştırma, teknolojinin artan gücünün işyerinde değişikliğe neden olduğunu ve çalışanları becerilerini yenilemeye ve uyum sağlamaya zorladığını ortaya koydu. Sonuçlar şirketler için de önem taşıyor. Şirketlerin de daha mobil ve teknolojiden haberdar çalışanları yönetme konusunda yeni yöntemler geliştirmesi gerekiyor.

Vasıflı İşçi Bulma Baskısı

ADP’nin çalışması, çalışanların becerilerini yenileme ve belirsiz bir gelecekle baş etmenin karşılığı olarak daha esnek bir çalışma ortamı, becerilerini geliştirebilecekleri eğitimlere erişim, daha özgür çalışma fırsatı ve daha anlamlı olarak gördükleri projeler üzerinde çalışma olanağı beklediğini ortaya koydu. O’Brien, işçilerin bu esneklik ve yan hakları beklediğini ancak birçok şirketin bunların ancak gelecekte gerçekleştirilebileceğini düşündüğünü söyledi.

Beyond.com kariyer şirketinin yaptığı bir diğer araştırma Amerika’da sağlıklı bir ekonomide var olacak artan iş fırsatlarının, şirketlerin yetenekli kişileri bulma ve şirket bünyesinde tutabilmeleri konusundaki rekabeti arttıracağını ortaya koydu.

Düzelen ekonomi şirketleri çalışanlara daha iyi maaş ve yan haklar sunmaya zorluyor. Bunların içinde işçilerin gün geçtikçe artan eğitim borçlarını ödemelerine yardım sağlamak da var. 5 bin çalışan arasında yapılan bir ankete yanıt verenlerin üçte biri, 35 bin dolardan fazla eğitim borcu olduğunu ve hayatları idame ettirirken bu borçların ödemelerini gerçekleştirmede zorlandıklarını ortaya koydu.

Borçlarla ilgili yardımlar özellikle 1980 sonrası doğan nesiller için özellikle önem taşıyor. Bu nesil daha öncekilere göre daha sık iş değiştiriyor.

Fed Daha Düşük İşsizlik Bekliyor

Amerika Merkez Bankası başkan yardımcısı Stanley Fischer, istihdam pazarının daha da daralabileceğini söyledi

Fischer, işsizlik oranının daha da düşmesi durumunda, yarı zamanlı işlerde çalışmaya mecbur kalan insanların tam zamanlı işler bulabilmesinin mümkün olabileceğini söyledi. Bu durum aynı zamanda, işverenler arasında en vasıflı çalışanları bulma konusundaki rekabeti de arttırabilir.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG