Erişilebilirlik

ABD’de Hastaneye Yatışlarda Rekor Artış


ABD’de Corona virüsü kaynaklı hastaneye yatışlar, yeni bir rekor kırdı. Reuters haber ajansının derlediği verilere göre Omicron varyantının artmasıyla geçen yıl Ocak ayında bildirilen 132 bin 51'lik rekor Pazartesi günü aşıldı ve hastanelerde bulunan 132 bin 646 vaka kayda geçti

Omicron, ABD’de baskın varyant olan Delta’yı hızla geride bıraktığı için hastaneye yatışlar Aralık ayının sonundan bu yana istikrarlı bir şekilde arttı ve son üç haftada ikiye katlandı.

Reuters’ın veri analizine göre, Delaware, Illinois, Maine, Maryland, Missouri, Ohio, Pennsylvania, Vermont, Virginia ve Wisconsin eyaletleri ile başkent Washington ve ABD toprakları olan Porto Riko, Virgin Adaları son zamanlarda rekor düzeyde hastaneye kaldırılan COVID-19 hastaları bildirdi.

Sağlık yetkilileri, potansiyel olarak daha az şiddetli olmakla birlikte, Omicron varyantının neden olduğu çok sayıda enfeksiyonun hastanelerin kapasitesini zorlayabileceği konusunda uyarılarını sürdürüyor. Bazı hastaneler personel sıkıntısı çıkarken, Corona hastalarının yığılması nedeniyle acil olmayan ameliyatları askıya aldı.

Yeni vakalar için yedi günlük ortalama, son 10 günde iki katına çıkarak 704 bine yükseldi. Reuters’a göre ABD’de peş peşe son altı gün boyunca günlük ortalama yarım milyondan fazla vaka kayda geçti. Yalnızca yedi eyalet 2022'de COVID-19 vakalarında henüz rekor kırmış değil. Bu eyaletler Arizona, Idaho, Maine, Montana, Kuzey Dakota, Ohio ve Wyoming.

Başkent Washington geçen hafta da nüfusa göre yeni enfeksiyon oranlarında ilk sırada yer aldı. Başkenti, Rhode Island, New York, New Jersey, Massachusetts ve Vermont eyaletleri izledi.

Geçen hafta günde ortalama 1400 civarında seyreden can kayıpları ise 1700'e yükseldi. Bu ortalama bu kışın başlarında görülen seviyelerden farklı değil.

Amerika’da Vaka Artışı Sürüyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:49 0:00

New Mexico eyaletinin en büyük iki hastane grubunun yetkilileri, acil servislerine küçük veya hafif şikayetlerle gelen hastanelerin uzun süre beklemek zoruna kalabilecekleri konusunda uyardı.Yetkililer acil servislerin ciddi semptomları olmayan ve COVID-19 testi yaptırmak isteyen kişilere hizmet vermediğini vurguladı.

New Mexico Üniversitesi Acil Tıp Departmanı başkanı Dr. Steve McLaughlin ve Presbyterian Hastanesi Başhekimi Dr. Jason Mitchell, kumaş maskelerin etkili olmadığı ve Omicron varyantının yüksek bulaşıcılık oranı göz önüne alındığında, halkın daha koruyucu maske kullanmaları gerektiğini söyledi; enfeksiyonları hafif tutmaya yardımcı olduğunu söyleyerek COVID-19 ve grip aşısı olunması çağrısı yaptı.

Aşılı hastane personeli arasında da enfeksiyonlar görüldüğüne dikkat çeken yetkililer, semptomlar çoğunlukla hafif olsa da zorunlu karantinalar nedeniyle personel sıkıntısı yaşandığını dile getirdi.

Presbyterian Başhekimi Dr. Jason Mitchell, "Koşullar kötüleşirse, asemptomatik olan sağlık çalışanları için karantina süresinin personel eksikliğini gidermek için daha fazla kısaltılması mümkün olabilir" dedi.

XS
SM
MD
LG