Erişilebilirlik

ABD’de Güvenlik Arttırıldı


ABD’de Güvenlik Arttırıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

İç Güvenlik Bakanlığı’na göre şu an herhangi bir tehdit yok. Ancak yetkililer Suriye ve Irak’ta savaşmaya gidenlerin ülkeye geri dönmelerinden korkuyor. Amerika’nın Sesi’ne açıklama yapan bir yetkili durumu yakından izlediklerini söyledi

Paris’teki saldırılar ve saldırganlarla bağlantılı örgüt hücresinin yeni saldırılar peşinde olabileceği, Amerikalı yetkilileri teyakkuza geçirdi.

Sokaklarda ve devlet dairelerinde güvenlik önlemleri arttırıldı. Havaalanlarında da güvenlik sıkılaştırıldı.

İç Güvenlik Bakanlığı Paris’teki saldırılar üzerine yeni önlemler uygulamaya başladı.

İç Güvenlik Bakanlığı herhangi bir tehdit olmadığını belirtiyor. Ancak yetkililer Suriye ve Irak’ta savaşmaya gidenlerin ülkeye geri dönmelerinden korkuyor. Amerika’nın Sesi’ne açıklama yapan bir yetkili durumu yakından izlediklerini söyledi.

Bölgedeki çatışmalara katılan yabancı militanların sayısı giderek artıyor; Amerikalı yetkililere göre dünya çapında örgüte katılanların sayısı en az on sekiz bin.

Brookings Enstitüsü’nden Jeremy Shapiro’ya göre bunların bazıları ülkelerine dönmeye başladı:

“Benim en son aldığım bilgilere göre Amerika ve Avrupa’dan gidenlerin sayısı üç bin civarında ve bunların hemen hemen yarısı geri dönmüş durumda.”

Skype aracılığı ile konuşan ve bir zamanlar örgüt üyesi olan Norveçli Yusuf Bartho Sıddık, geri gelenlerin bir amacı olduğunu söylüyor:

“Birçoğu daha fazla kişiyi örgüte katılmaya ikna etmek için geri dönüyor.”

Tahminlere göre Irak ve Suriye’ye savaşmaya giden Amerikalı militanların sayısı yüz ila iki yüz arasında. İstihbarat yetkilileri bunlardan kaçının geri döndüğünü açıklamıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG