Erişilebilirlik

ABD'de Bir Günde 45 bin 242 Yeni Corona Vakası


Corona virüsü salgını başladığından bu yana Cuma günü ABD’de bir günde en çok vaka görülen gün olarak kayda geçti. Ülke genelinde bir günde 45 bin 242 yeni vaka tespit edildi. Amerika’da toplam tespit edilen vaka sayısı da 2,5 milyonu aştı.

Amerika’da belirli eyaletlerde kısıtlamaların kaldırılması ve polis karşıtı sokak eylemlerinin ardından bazı noktalarda vaka sayılarında ciddi artışlar görülüyor.

Bu eyaletlerden biri olan Teksas’ta Vali Greg Abbott, gün içerisinde barların kapalı olacağını ve restoranların da kapasitelerinin yarısı kadar müşteri almalarına izin verileceğini açıkladı. Florida’da da barlara içki servisini durdurmaları talimatı verildi.

Kısa süre içerisinde düzenlemeye gitmeleri ve kapatmaları istenilen işletme sahipleri, kendilerine önceden haber verilmediğinden şikayet ederek duruma tepki gösterdi.

Salgının etkili olduğu Florida eyaletinde son 24 saatte 8 bin 942 yeni vaka tespit edildiği açıklandı. Bu vaka sayısı da rekor olarak kayda geçti.

California eyaletinin Imperial County bölgesinde de vaka sayısında ciddi artışlar görülmesi üzerine Vali Gavin Newsom, bölge halkına yönelik evde kalma kısıtlaması getirdi.

Alaska’da da valilik acil durum ilan etti ve maskesiz sokağa çıkmayı yasakladığını açıkladı.

Gençler arasında yayılıyor

Başkan Yardımcısı Mike Pence de konuyla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede son günlerde salgının özellikle gençler arasında yayılmaya başladığının gözlemlendiğini söyledi. Pence, çoğunlukla 35 yaşın altındaki kişilerde son günlerde Corona virüsü tespit edilmeye başladığını, birçok vakanın da herhangi bir belirti göstermeyen taşıyıcı durumunda olduğunu belirtti.

Ülkede son günlerde Alabama, Arizona, California, Georgia, Idaho, Mississippi, Missouri, Nevada, Oklahoma, South Carolina, Tennessee ve Wyoming eyaletleri yüksek vaka sayılarının görüldüğü diğer eyaletler oldu.

Amerika’da bugüne dek salgın nedeniyle ölen kişi sayısı da 128 bine yaklaştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG