Erişilebilirlik

ABD'de 40 Yaşın Altı 40 Türk'e Ödül


ABD'de 40 Yaşın Altı 40 Türk'e Ödül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:50 0:00

New York’un ünlü Times Meydanı’ndaki Marriot Marquis otelinde düzenlenen gala gecesinin açılış konuşmasını yapan TurkofAmerica kurucu ortağı ve genel yayın yönetmeni Cemil Özyurt, daha önceki yıllarda TurkofAmerica'nın, "Amerika'nın En Etkin 50 İsmi" ve "ABD'deki En Etkin 30 Türk Kadını" ödüllerini verdiğini hatırlattı, bu yılki ödüller için de Silikon Vadisi'nden New York finans dünyasına, sanat dünyasından mühendisliğe farklı sektörlerde çalışan ve 40 yaşın altında olan Amerika’daki başarılı 40 Türkün seçildiğini söyledi.

Öztürk konuşmasında “Bizim, sadece Türkiye değil tüm Ortadoğu kültüründe başarılı olanları alkışlamak yerine aşağıya çekerler. Biz bu ödülleri vererek bu kafa yapısını değiştirmek istiyoruz, başarıyı alkışlamak ve başarılı Türkleri bir araya getirerek yeni gelenlere network yaratmak istiyoruz,” dedi.

Organizasyon komitesi ayrıca tören sırasında Türk Hayırseverlik Fonu'na (Turkish Philanthropy Funds –TPF) destek amacıyla bir açık attırma düzenledi. Açık arttırmada Coca Cola CEO’su Muhtar Kent ile bir öğle yemeği ve kalp cerrahı ünlü doktor Mehmet Öz’ün programı için biletler satıldı. Toplanan bağışların Türkiye'de ihtiyacı olan kadın ve çocuklara dağıtılacağı belirtildi. TPF Yöneticisi Şenay Ataselim de ABD'deki Türkleri hayırsever amaçlara katkıda bulunmaya çağırdı. Ataselim, TPF sayesinde toplanan 26 milyon doların Türkiye'de 60'dan fazla şehirde 100'u aşkın projede kullanıldığını söyledi.

Törende ödül alan 40 yaşın altındaki değişik sektörlerde 40 Başarılı Türk arasında bankacılık ve finansal kurumlar alanında ABD'deki First Republic Bank'ın Kıdemli Başkan Yardımcısı, CEO ve Co-Risk Yönetimi Başkanı Hafize Gaye Erkan, Google Express’in Marketing Direktörü Esra Güler, Facebook New York Pazarlama Global Client Partner Hande Aksoy, Hollywood’da yaptığı film fragmanlarıyla adını duyuran Ahmet Atalar, Morgan Stanley’in Finansal Danışmanlarından Mehmet Kırdar, NBA Turkish Heritage Nights Kurucusu (Aktivist) Salih Eroğlu, Karga 7 Prodüksiyonun CEO’su Emre Şahin vardı.

Törene ayrıca Altın Küre (Golden Globes) Jüri Üyesi Barbaros Tapan, İnci Holding Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Üyesi ve Networking Strateji Grup Başkanı Emine Perviz Erdem, sivil toplum kuruluşu EastWest Institute Yöneticisi William J. Parker III ve New York Belediyesi Kamu İşleri Kıdemli Danışmanı Sarah Sayeed de katıldı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG