Erişilebilirlik

ABD: 'Türk Hükümetine Çağrımızı Sürdürüyoruz'


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf

Türk hükümetinin YouTube sitesine erişimi kapatmasının ardından Amerika Dışişleri Bakanlığı'nın tepkisi, öncekilerden farklı olmadı ve Bakanlık temkinli çizgisini sürdürdü

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Marie Harf, bu konuyla ilgili aldığı soru üzerine "Twitter konusunda da söylediğim gibi, özgür konuşma ve ifade hakkını ihlal eden her türlü eyleme karşıyız. Türk hükümetine, vatandaşlarının Twitter'a olduğu gibi, şimdi de YouTube'a erişimlerine yönelik engeli kaldırmaları çağrısı yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Harf, TİB'in mahkeme kararına uymak için 30 günlük süre gerekçesini kullanmasını hatırlatarak, "Umarız kısa zaman içinde hükmü yerine getirirler" dedi.

Türkiye'yle ifade özgürlüğü konusunda çok sayıda sorunu görüşmeye devam ettiklerini söyleyen Marie Harf, bu konular arasında yeni İnternet yasası, Twitter'ın kapatılması ve Amerika'nın internet özgürlüğü, özel hayatın gizliliği ve internet yönetişimi gibi konulardaki kaygılarının bulunduğunu kaydetti.

Harf, Türk hükümetinin İnternet yasası, Twitter, şimdiyse YouTube'la ilgili attığı adımlara yönelik ciddi kaygıları dile getirdiklerini, Ankara'ya bu uygulamalara son verme çağrısında bulunduklarını söyledi.

Temasların devam ettiğinin altını çizen Harf, Türkiye'nin bu konuda ilerleme sağlaması için bu görüşmelerin hükümetler arası düzeyde yürütüldüğünü belirtti.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG