Erişilebilirlik

ABD Dışişleri'nden Rahip Brunson İçin Türkiye'ye Çağrı


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye'de tutukluluğunun devamına karar verilen rahip Andrew Brunson için, "masum olduğuna inanıyoruz" dedi ve Türkiye'ye, bu davayı "zamanlı, şeffaf ve adil şekilde çözüme kavuşturma" çağrısı yaptı.

Nauert düzenlediği basın brifinginde konuyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, ABD'nin rahip Brunson'ın davası hakkında Türk hükümetiyle yakın temas halinde olduğunu ve bu davayı çok yakından takip ettiklerini belirtti.

Nauert, "Brunson'ın hakkındaki suçlamalarla ilgili hiçbir inandırıcı kanıt görmedik. Brunson'a yönelik dava, kaynağı belirsiz suçlamalar ve çok sayıda spekülasyon üzerine inşa edildi. Bundan endişe duyuyoruz. (Rahip Brunson'ın) Masum olduğuna inanıyoruz. Türk hükümetine davasını zamanlı, şeffaf ve adil şekilde bir an önce çözüme kavuşturma çağrısında bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

Amerika'nın rahip Brunson'ın serbest bırakılması çağrısını yineleyen Nauert, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun da bu konuya derin önem verdiğini sözlerine ekledi.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi, PKK ve Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantıları ve casusluk iddialarıyla 35 yıl hapis cezası talebiyle yargılandığı davada, Brunson’ın tutukluluğunun devamına hükmetmişti. Mahkeme, davaya 12 Ekim’de dördüncü duruşmayla devam edilmesine karar vermişti.

ABD Başkanı Donald Trump dahil yönetim yetkilileri ve Kongre, Brunson'ı serbest bırakması için Türkiye'ye baskı yapıyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG