Erişilebilirlik

ABD TikTok'u Yasaklayabilir


ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Amerika’nın Çin merkezli sosyal medya uygulamalarını yasaklamayı değerlendirdiğini söyledi. Bu uygulamalar arasında popüler kısa video uygulaması TikTok da bulunuyor.

Amerika’da bir süre önce Kongre üyeleri de TikTok adlı uygulamanın kullanıcı verilerine ulaşması nedeniyle ulusal güvenlik riski oluşturduğuna dair kaygılarını dile getirmişlerdi. Kaygıların temelinde, Çin Komünist Partisi’nin, Çinli şirketlerden ellerindeki verileri istihbarat birimleriyle işbirliği kapsamında paylaşmalarını istemesi yer alıyor.

Dünya genelinde popüler olan Tiktok uygulaması, hali hazırda Çin’de kullanılmıyor. TikTok, kendisini bir Çin şirketi olarak göstermekten uzak durmaya çalışıyor. Son olarak şirketten yapılan açıklamada Çin’in Hong Kong’da uygulamaya sokmak üzere kabul ettiği yeni güvenlik yasasının ardından TikTok uygulamasının Hong Kong’tan da çekileceği duyuruldu.

Uygulama, ByteDance adlı Çinli bir şirkete ait. Son olarak Hindistan ve Çin arasında yaşanan gerginliğin ardından Hindistan’ın yasakladığı Çinli şirketlerin ürettiği 58 sosyal medya uygulaması arasında TikTok da yer almıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG