Erişilebilirlik

ABD Buz Hokeyi Milli Takımı Rusya'yı Yendi


T.J. Oshie'nin attığı gol Amerikan milli takımına maçı kazandırdı
T.J. Oshie'nin attığı gol Amerikan milli takımına maçı kazandırdı
Amerikan buz hokeyi milli takımı, Soçi Kış Olimpiyat Oyunları’nda karşı karşıya geldiği Rusya’yı oldukça gergin geçen bir maç sonrasında 3-2 skorla yenmeyi başardı.

Üçüncü ve son periyodun bitimine doğru skor berabereyken, Rus milli takımı bir gol attı, ancak hakem kalenin önceden yerinden oynatıldığı gerekçesiyle golü saymadı.

Maç 2-2 sonuçlanınca uzatmaya, ardından da penaltılara gidildi. Kazanan gol Amerikalı oyuncu T.J. Oshie’den geldi.

Amerika ve Rusya arasındaki buz hokeyi karşılaşmaları, siyasi ilişkilerin gerginleştiği dönemlerde oldukça ilgi çekiyor. 1980 yılındaki New York Lake Placid Kış Olimpiyat Oyunları sırasında, Amerikan Milli Takımı’nın Sovyet takımını 4-3 yenmesi, Soğuk Savaş’ın yoğun hissedildiği dönemlerde oldukça büyük yankı bulmuştu.

Ayrıca Cumartesi günü Avusturyalı kayakçı Anna Fenninger Alp disiplininde altın madalya aldı.

Günün ikinci altın madalyasıysa kadınlar 5 kilometre kayaklı koşu bayrak yarışında İsveç takımına gitti. Finlandiya ve Almanya yarışta sırasıyla ikinci ve üçüncü geldi.

2014 Soçi Kış Olimpiyat Oyunları’nda en çok altın madalyayı şu ana kadar Rusya aldı. 15 altın madalyalı Rusya’yı 14’er madalya ile Amerika ve Hollanda izliyor. Almanya ise yedi altın madalyayla dördüncü sırada.

Cumartesi günü ayrıca erkekler ve kadınlar sürat pateni, skeleton ve kayakla yüksek atlama dallarında da yarışmalar oldu.

Dün Japon buz patenci Yuzuru Hanyu, tek erkekler buz pateni dalında Asya ülkelerinden altın madalya alan ilk sporcu oldu. Karşılaşmanın favorisi Rus patenci Yevgeni Pluşenko, ısınma hareketleri sırasında belini incittiği için yarışmadan çekilmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG