Erişilebilirlik

ABD Büyükelçisi Jeff Flake Ankara’da


ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake
ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Jeff Flake

ABD Başkanı Joe Biden tarafından Türkiye’ye büyükelçi olarak atanan eski senatör Jeff Flake, bugün Ankara’ya gitti. Flake, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güven mektubunu sunmasıyla birlikte resmen görevine başlayacak.

ABD Büyükelçisi Jeff Flake Ankara’da
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:46 0:00

Flake, Ağustos 2019’dan bu yana ABD'nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan David Satterfield’in yerini alacak.

Cumhuriyetçi Parti’den eski Arizona Senatörü Jeff Flake’in büyükelçilik görevi, 26 Ekim'de ABD Senatosu'nda oybirliğiyle onaylanmıştı. Flake, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in de katımıyla 7 Aralık'ta düzenlenen törende yemin etmişti.

Öte yandan, ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği görevi sona eren David Satterfield'ın ise ABD Afrika Boynuzu Özel Temsilcisi görevine getirileceği açıklanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 40 yıldan fazla deneyime sahip kıdemli ismi Satterfield, Türkiye'de ABD büyükelçisi olarak, iki NATO müttefiki arasında gerilimin yaşandığı bir dönemde zorlu bir görev üstlendi.

Satterfield Ankara'dan önce, Suudi Arabistan, Lübnan, Tunus ve Suriye'de görev yaptı ve iki kez Dışişleri Bakanlığı’nın Ortadoğu işlerinden sorumlu üst düzey ismi olarak çalıştı.

Türkiye'nin en son Etiyopya'ya yaptığı ve giderek artan silahlı insansız hava aracı (SİHA) ihracatı, Satterfield'ın eski ve yeni rollerinde ortak bir konu olacak. Washington, Aralık ayında Türkiye’nin Etiyopya'ya SİHA satışını gündeme getirmişti. Kaynaklar, Etiyopya hükümetinin bu silahları, isyancı savaşçılara karşı kullandığına dair artan kanıtlar olduğunu söylüyor

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG