Erişilebilirlik

ABD Başkonsolosluğu’nda Gözaltı


Amerika’nın İstanbul Başkonsolosluğu’na duvardan atlayarak giren bir kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü polisleri ve Başkonsolosluk güvenlik birimleri tarafından yakalandı.

Gözaltına alınan kişi, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Hürriyet gazetesi, gözaltına alınan şahsın Orta Asyalı olduğunu, üzerinde bıçak ya da herhangi bir silah olmadığını ve gözaltına alındıktan sonra “yolumu kaybettim” dediğini yazdı.

Amerika İstanbul Başkonsolosluğu da olayı “Amerika Vatandaşlarına Acil Mesaj: ABD Başkonsolosluğu’nda Hadise” başlığı ile Twitter ve Facebook’taki kurumsal hesaplarından duyurdu.

Amerika Başkonsolosluğu: “Konsolosluktan uzak durun, güvenliğinizi temin edin”

Sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajda “ Türk otoriteleri ve Başkonsolosluk güvenlik personeli muhtemel güvenlik hadisesine mukabele etti. Bu süreçte Amerika vatandaşlarına başkonsolosluk ve çevresindeki bölgeden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Başkonsolosluk açıklamada ayrıca “Türkiye’deki Amerikan diplomatik misyonunun Amerikan vatandaşlarının herhangi bir hadise meydana geldiğinde ya da sağlık durumlarından endişe ettiklerinde aile üyeleriyle iletişim kurmasını talep ediyor. Kişisel güvenlik planlarınızı gözden geçirin, iletişim bağlarınızı temin edin, çevrenizde olan bitenden haberdar olun, yerel haberleri izleyin” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Amerika Ankara Büyükelçiliği önceki gün yayınladığı mesajında 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin yıldönümü nedeniyle Türkiye genelinde yapılacak kalabalık etkinliklerde olası “şiddet” ihtimaline dikkat çekerek, vatandaşlarından gösterilerden uzak durmasını istemişti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG