Erişilebilirlik

ABD Başkanı Trump Afganistan'dan Asker Çekme Kararlılığını Yineledi


ABD Başkanı Donald Trump, Afganistan’daki Amerikan askerlerini tamamen geri çekmek konusundaki niyetini bir kez daha dile getirdi.

Trump, ABD askerlerinin Corona virüsü salgını nedeniyle belirlenen takvimden de hızlı olarak Afganistan’dan çekildiği haberinin gündeme geldiği bir süreçte, Twitter hesabından konuya ilişkin yorumda bulundu.

Trump, yaptığı paylaşımda, “Afganistan’da savaşan güç şeklinde değil, bir polis kuvveti gibi bulunuyoruz. Askerlerimizi geri getiriyoruz ama neler olduğunu da dikkatle takip ediyoruz ve eğer gerekirse daha önce hiç olmadığı şekilde şimşek gibi müdahale ederiz” ifadelerini kullandı.

Amerika ve Taleban arasında varılan anlaşma uyarınca Amerika, Afganistan’daki 13 bin 600 askerini Temmuz ayının ortasında kadar 8.600’e düşürecek, önümüzdeki yılın ortasına kadar da tamamını çekmiş olacak.

Katar’da devam eden uzun görüşmeler sonucunda Amerika ve Taleban arasında bu yıl 29 Şubat’ta anlaşma imzalanmıştı. Anlaşma uyarınca Taleban, ülkedeki terör örgütlerinin yapılanması ve barınmasına izin vermeyecek, şiddet olayları ve saldırılar azaltılacak.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG