Erişilebilirlik

ABD Askerleri Şanlıurfa’da 


Milli Savunma Bakanlığı, 'Müşterek Hareket Merkezi'nin kurulması çalışmalarına başlamak üzere Amerikan askerlerinin bölgeye geldiği açıklamasını yaptı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, ”Suriye kuzeyinde ABD ile koordineli tesis edilmesi planlanan Güvenli Bölgeye yönelik Müşterek Hareket Merkezi'nin kurulması çalışmaları başlamıştır. Bu kapsamda ön hazırlık maksadıyla altı kişilik ABD heyeti Şanlıurfa’ya ulaşmıştır. Harekat Merkezi'nin önümüzdeki günlerde faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır” dendi.

Bugün havayoluyla Şanlıurfa’ya gelen Amerikan askerleri, Akçakale ilçesindeki 3. Hudut Alay Komutanlığı'na geçti. ABD'li askerler, kendilerine refakat eden Türk askerleri ile birlikte sınır hattında inceleme yaptı. İncelemenin ardından askerler, yeniden alaya döndü.

Geçen hafta Ankara’da bir araya gelen ABD ve Türkiye heyetleri, güvenli bölge oluşturulması için Türkiye’de en kısa zamanda ortak operasyon merkezi kurulması konusunda uzlaşmıştı.

Öte yandan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, partililerle bayramlaşma sırasında yaptığı açıklamada, güvenli bölgeye değindi.

Bahçeli, "Senelerdir Ortadoğu’da dolaşan Irak ve Suriye'de Türkiye'yi tehdit edecek her türlü gayretin içerisinde olan, ama Türkiye'nin bugünkü demokratik yaklaşımı, kararlı duruşu ve dış politikadaki ivme, 95 tane Amerikalı Türkiye’ye gelmişse bunları ikna edip merkezi bir işbirliğiyle Türkiye’yi tehdit ve tehlikelerden kurtaracak bir akılcılığı öne çıkarmak lazımdır. Güvenlik bölgesi dış unsurların ülkemizi tehdit ettiği bir alan olarak dikkate alınması gereken ve Türkiye’nin bağımsızlığını bütünlüğünü kardeşliğini koruyabilecek alan olarak düşünmek ve Ortadoğu’ya da barışı getirmek olarak düşünülmelidir" dedi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG