Erişilebilirlik

ABD Anayasa Mahkemesi İkinci Federal İdam Kararını da Onayladı


Wesley Ira Purkey
Wesley Ira Purkey

ABD Anayasa Mahkemesi, 17 yıl aranın ardından ikinci kez federal idam kararının daha infazının önünü açtı. Anayasa Mahkemesi idam cezasının infaz edilmesine karşı bir alt mahkemenin itirazlarını reddetti.

Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararla 68 yaşındaki mahkum Wesley Purkey’in idam edilmesinin yolu açılmış oldu. Purkey’in avukatları, müvekkillerinin Alzheimer hastası olduğu, aldığı idam cezasının farkında dahi olmadığını gerekçe göstererek idam edilmesine itiraz etmişlerdi. Ancak mahkeme bu itirazları kabul etmedi.

Wesley Purkey, 2003 yılında Missouri eyaletinde 16 yaşında bir kız çocuğuna tecavüz edip yakarak, bedeninin kalıntılarını bir foseptik çukuruna atmaktan dolayı ölüm cezasına çarptırılmıştı.

Geçen hafta Salı günü de Daniel Lewis Lee'nin ölüm cezası erken saatlerde infaz edilmişti. Lee,1990'lı yıllarda Arkansas eyaletinde bir aileyi katletmekten suçlu bulunarak idam cezasına çarptırılmıştı.

47 yaşındaki Daniel Lewis Lee'nin cezası, Indiana eyaletindeki federal cezaevi Terre Haute'da zehirli iğneyle infaz edildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG