Erişilebilirlik

AB Rusya’ya Yaptırımları Uzattı


Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları Ukrayna’ya karşı saldırgan tutumu nedeniyle Rusya’ya uygulanan yaptırımları altı ay daha uzatma kararı aldı.

Bakanlar konu hakkında geçen hafta prensip kararı almıştı, ancak bugün Lüksemburg’daki toplantıda ek yaptırım kararı resmiyet kazandı.

Geçen yıl Temmuz ayından bu yana uygulanan yaptırımlar özellikle Rusya’nın enerji, savunma ve finans sektörlerini hedef alıyor.

Rusya’nın Kırım’ı ilhakından hemen sonra başlatılan yaptırımlar, bugünkü karar sonrasında 31 Ocak 2016’ya kadar uygulamada kalacak.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya’nın da misilleme amacıyla benzeri kararlar alacağını söyledi. Uzmanlar, böyle bir durumda Rusya’nın Avrupa gıda ürünlerine uyguladığı ambargoyu uzatabileceğini söylüyor.

AB Sözcüsü Maja Kodicanciç, twitter hesabından, “yaptırımların Minsk Anlaşması’nın hükümlerinin yerine getirilmesi amacıyla uzatıldığı” mesajını attı.

Ateşkes anlaşması Şubat ayında Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa arasında imzalanmıştı. Anlaşma ağır silahların ve yabancı savaşçıların Ukrayna’nın doğusundan çekilmesini öngörüyor.

Ancak uzmanlar anlaşma koşullarının defalarca ihlal edildiğini bildirdi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG