Erişilebilirlik

AB Komisyonu'ndan Türkiye'ye Göçmen Uyarısı


Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mülteci krizi konusunu konuşmak üzere Belçika’nın başkenti Brüksel’e giderken Avrupa Komisyonu’ndan konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Türkiye’nin göçmenleri Yunanistan sınırından çekmesi gerektiğini söyledi.

Komisyon Başkanlığının 100'üncü gününde basın toplantısı düzenleyen Von der Leyen, "Bugün derin bir ikilem içindeyiz, Türkiye-Yunanistan sınırındaki durum siyasi amaçlı bir baskıya işaret ediyor. Sığınmacıların yardıma ihtiyacı var" dedi.

AB Komisyonu Başkanı, “Mevcut duruma çözüm bulunabilmesi için sınırda uygulanan baskının azaltılmasını gerektirmektedir” dedi.

Von der Leyen ayrıca, göçmen sorununun çözümü konusunda hem Türkiye hem de Yunanistan’a destek verilmesi gerektiğini söyledi. Açıklamasında Yunan adalarındaki göçmenler konusuna da değinen Komisyon Başkanı, bu göçmenlerin de özellikle küçük yaşta olan çocukların Avrupa’ya getirilmesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel, Brüksel'De Türkiye-AB Liderler Toplantısı'nda sınırdaki durumu ele alacak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG