Erişilebilirlik

AB Komisyonu Başkanı Parlamenterlere Kızdı


Avrupa Parlamentosu'nda Malta Başbakanı Joseph Muscat'ın yapacağı konuşmaya sadece 30 vekilin gelmesi, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in tepkisine neden oldu. Juncker, tepkisini "Gülünçsünüz" diyerek paylaştı.

Avrupa Birliği’ni daha küçük üyelerine karşı daha saygılı olunması konusunda uyaran Juncker, "Bu konuşmada sadece 30 parlamento üyesinin bulunması, bu parlamentonun ciddi olmadığını gösteriyor. Avrupa Parlamentosu gülünç, çok gülünç" ifadelerini kullandı.

​AB’nin en küçük ülkesi olan Malta’nın dönem başkanlığını yeni tamamladığını ve daha iyisini hak ettiğini söyleyen Juncker, Alman ve Fransız liderleri kastederek "Eğer Muscat yerine Merkel veya Macron olsaydı, herkes burada olurdu" diye konuştu.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani ise katılımın düşük olmasına değinmedi ancak Juncker'i daha saygılı bir üsluba davet etti. Tajani, "Parlamentoyu eleştirebilirsiniz. Ama Komisyon, parlamentoyu kontrol etmiyor. Parlamentonun Komisyon'u kontrol ediyor olması gerekiyor" dedi.

Avrupa Komisyonu Başkanı ile Avrupa Parlamentosu Başkanı Tartıştı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00

Avrupa Parlamentosu’nda 751 milletvekili görev yapıyor. Malta’nın nüfusu 400 binin biraz üzerinde. Malta’nın peşinden 500 bin civarındaki nüfusuyla Lüksemburg geliyor. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker de Lüksemburglu.

STÜDYO VOA

ABD Anayasa Mahkemesi Trump’ın dokunulmazlık iddialarını görüşüyor – 25 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG