Erişilebilirlik

AB Büyükelçisi: “Mültecilere Aşı Gönderme Politikamız Yok’’


Suriyeli mültecilerin kaldığı Elbeyli Geçici Barınma Merkezi'ni ziyaret eden Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut, “Türkiye’nin COVİD-19 ile mücadele kapasitesinin arttırılması amacıyla birlikte çalışmalar yürütüyoruz’’ dedi.

Kilis’in Elbeyli ilçesinde bulunan mülteci kampını ziyareti kapsamında sosyal tesislerde ve eğitim alanlarında incelemede bulunan Büyükelçi Meyer-Landrut, Türk hükümetinin mültecilerle ilgili çalışmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

AB Büyükelçisi: “Mültecilere Aşı Gönderme Politikamız Yok’’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:40 0:00

VOA Türkçe’ ye konuşan Büyükelçi Meyer-Landrut, Avrupa Birliği'nin Suriyeli mültecilere aşı göndermek gibi bir programı olmadığını belirterek, “Türkiye’nin COVİD-19 ile mücadele kapasitesinin arttırılması amacıyla birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Örneğin antijen testlerinin sağlanması, genom sekanslama çalışmalarının yürütülmesi gibi. Ayrıca bu konuda Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte bir iş birliği anlaşması da imzaladık. Dolayısıyla bu çerçevede Türkiye’nin COVİD-19 ile mücadele kapasitesinin arttırılmasıyla alakalı yardımlarımız var, fakat bireysel bazda aşı göndermek gibi bir politikamız yok’’ dedi.

Mülteci kampıyla ilgili gözlemlerini paylaşan Büyükelçi Meyer-Landrut, “Türkiye’de yaşayan Suriyeli mültecilerin yaşam şartlarını anlamaya çalışıyorum, görmeye çalışıyorum. Suriyeli mültecilerin büyük çoğunluğu kampların dışında yaşıyor ama kamplarda yaşayan da önemli bir kesim var. Son derece genç bir nüfusa çok çeşitli hizmetler sağlanıyor ve bunlardan en önemlisi de eğitim. Yine en önemlisi zaman içinde bu insanların kendi hayatlarını, geçimlerini kazanabilecekleri duruma geldiklerini görmektir. Türk hükümeti de bu kamplarda mümkün olan en iyi standartları sağlayabilmek için hem enerjisini hem de parasını yatırıyor’’ diye konuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG