Erişilebilirlik

Alexis Elektromanyetik Dalgalardan Etkilenmiş


FBI Aaron Alexis’in olay sırasında Deniz Kuvvetleri’ne ait tesisin içinde çekilmiş videolarını yayınladı
FBI Aaron Alexis’in olay sırasında Deniz Kuvvetleri’ne ait tesisin içinde çekilmiş videolarını yayınladı
Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) geçen hafta Washington’da Deniz Kuvvetleri’ne ait bir tesiste 12 kişiyi öldüren silahlı saldırganın belli kişi ya da kişileri hedef almak amacıyla hareket etmediğini, bu yönde bir iz bulamadıklarını bildirdi.

FBI ve diğer yerel emniyet birimlerinin Washington’da düzenlediği ortak basın toplantısında soruşturma sonuçlarının ayrıntılarına yer verildi.

Deniz Kuvvetleri tesisinde sözleşmeli olarak çalışan 34 yaşındaki Aaron Alexis, elinde pompalı tüfekle rastgele ateş açmaya başladıktan sonra polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Alexis o süre içinde 12 kişiyi öldürdü, sekiz kişiyi yaraladı.

Emniyet uzmanları Alexis’in bu suçu tek başına işlediğini, suç ortağı bulunmadığını açıkladı, ama geçmişi ve saldırıyı işleyiş nedenlerini incelemeye devam edeceklerini söyledi. Yetkililer, Alexis’in akıl sağlığı geçmişiyle ilgili ellerinde belgeler olduğunu bildirdi.

Aaron Alexis'in "Elf silahım" yazılı tüfeği
Aaron Alexis'in "Elf silahım" yazılı tüfeği
Açıklanan belgelere göre, aynı zamanda Deniz Kuvvetleri’nin eski bir askeri olan Aaron Alexis’in, denizaltı iletişiminde kullanılan radyo dalgası, aşırı düşük frekans (ELF) tarafından etkilendiği yönünde bir inanışa sahip olduğu belirtiliyor. Alexis’in suç unsuru olarak kullandığı tüfekte de “ELF silahım” diye yazıyor.

FBI aynı zamanda Aaron Alexis’in olay sırasında Deniz Kuvvetleri’ne ait tesisin içinde çekilmiş videolarını yayınladı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG