Erişilebilirlik

Erdoğan: 'Tarihi Adım Atıldı' - 2004-12-17


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye koşullu olarak görüşme tarihi verilen Avrupa Birliği zirvesi sonunda, tarihi bir adım atılmış olduğunu ve Türk milletinin, dünya milletleri arasında layık olduğu yeri almak için tarihi bir hamle yaptığını söyledi.

Erdoğan Brüksel'de varılan sonuçla, Türkiye'nin medeniyetler çatışmasını önleme konusunda üzerine düşen görevi yerine getirebileceğini anlattı.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girişiyle ilgili takvimin bugünden itibaren ilerlemeye başladığını belirten Erdoğan, Kıbrıs konusunda konuşurken, Ankara anlaşmasının genişletilmesinin teknik bir süreç olduğunu, uyum protokolünün imzalanarak, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği anlaşmasını, son olarak birliğe katılan 10 ülkeyi de kapsayacak şekilde genişletmenin, Kıbrıs Rum tarafının tanınması anlamına gelmediğini söyledi.

Başbakan, Brüksel'de varılan sonucu, "Yüzde yüz başarı değil ama başarıdır" şeklinde tanımladı. Erdoğan, basın toplantısının sonunda, varılan sonuç nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ve her iki partinin milletvekillerine teşekkür etti.

XS
SM
MD
LG