Erişilebilirlik

Molla Ömer'in Yardımcısı Yakalandı - 2004-12-14


Afganistan’da güvenlik kuvvetleri devrik Taleban yönetiminin liderlerinden birinin Kandahar civarında yakalandığını açıkladı. Molla Nakibullah Han, devrik Taleban rejimine bağlı militanların lideri olmakla suçlanıyor.

Hükümet sözcüsü Halit Peştun, Kandahar çevresinde meydana gelen birçok saldırıdan Nakibullah Han’ın liderliğini yaptığı militanların sorumlu olduğunu söyledi.

Sözcü 3-4 ay önce Peştun ve adamlarının resmi araçlardan oluşan bir konvoya saldırdığını ve araçlardaki memurların hepsini öldürdüğünü bildirdi.

Grubun birçok kez yabancı birliklere de saldırdığını belirten hükümet sözcüsü, Nakibullah Han’ın yakalanmasının bölgeye huzur getireceğini vurguladı.

Sözcü Halit Peştun, Nakibullah Han’ın üzerinde uydu telefonla birçok önemli belge çıktığını da açıkladı.

Molla Nakibullah Han, bir zamanlar Taleban lideri Molla Muhammed Ömer’in güvenliğinden sorumluydu. Afgan hükümeti Nakibullah Han’ın, savaştan bu yana Taleban lideriyle teması olmadığı görüşünde. Ancak Nakibullah Han’a ait uydu telefon ve üzerinde bulunan belgelerden, aranan başka kişilerin yakalanması mümkün.

Hükümet Sözcüsü Halit Peştun, Nakibullah Han’ın yakalanmasını büyük bir başarı olarak niteledi.

Sözcü hükümetin son bir yıldır Nakibullah Han’ı ele geçirmeye çalıştığını ve yakalanmasına herkesin çok sevindiğini söyledi.

Taleban rejimi devrileli neredeyse 3 yıl olacak ancak eski yönetimden kalma unsurlar, hükümet kuvvetleri ve yabancı birliklere saldırmaya devam ediyor.

XS
SM
MD
LG