Erişilebilirlik

Bağdat'ın Kuzeyinde Saldırılar: En Az 21 Iraklı Öldü - 2004-12-05


Irak'taki Amerikan askeri yetkilileri, Bağdat'ın kuzeyinde bugün girişilen üç ayrı saldırıda en az 21 Iraklının öldüğünü açıkladı.

Saldırıların en büyük çaplısı Tikrit'te yapıldı. Tikrit'teki bir Amerikan tesisinde çalışmaya giden Iraklıları taşıyan otobüslere iki ayrı araçtaki silahlı kişiler tarafından ateş açıldı. Bu olayda 17 sivil öldü, 13 kişi de yaralandı.

Tikrit'in kuzeyinde ise daha sonra bomba yüklü bir otomobille girişilen saldırıda en az üç Irak Ulusal Muhafızı öldü. Samarra'da ise yine Iraklı bir asker devriye aracına açılan ateşle öldürüldü.

Bu arada Amerikan askeri yetkilileri, Felluce'nin yeniden imarı için bir plan üzerinde çalışıldığını açıkladı. İsyancıların merkezi olarak görülen Felluce'de geçen ay Amerikan kuvvetleriyle militanlar arasında çıkan çarpışmalarda kent büyük ölçüde tahribolmuştu.

Yetkililer, Felluce'de önce su ve elektrik hizmetlerinin sağlanacağını, daha sonra hastane, okul ve çöp ve atık tesislerinin yeniden inşa edileceğini söylüyor.

Öte yandan Irak Kızılayı Felluce’deki operasyonlarına son vererek kentteki personelini geri çekti.

Irak Kızılay teşkilatı sözcüsü, Amerikan ordusunun emri üzerine operasyonlarına son verdiklerini bildirdi. Ordunun, güvenlikle ilgili kaygılar nedeniyle bu emri verdiği de kaydedildi.

XS
SM
MD
LG