Erişilebilirlik

Hoşyar Zebari'ye Suikast Girişimi  - 2004-11-29


Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’nin kendisine yönelik bir suikast girişiminden sağ kurtulduğu bildirildi.

Bakan Hoşyar Zebari’ye dün sabah, konvoyunun geçeceği yol üzerine bomba yüklü bir araç yerleştirilerek suikast girişiminde bulunuldu. Ancak Kürdistan Demokratik Partili Zebari’nin korumaları, konvoyun bölgeye gelmesinden kısa bir süre önce aracı farkederek, patlayıcıları etkisiz hale getirdi.

Zebari’ye daha önce de suikast girişiminde bulunulmuştu.

Irak’taki Amerikalı yetkililer ise Bağdat’ın güneyinde 32 militanın yakalandığını ve militanlarla birlikte bazı silahların da ele geçirildiğini duyurdu.

Bu arada Irak’taki Ürdün asıllı terörist Ebu Musab El Zerkavi’ye bağlı bir grup, Musul’da 17 Iraklı askerin öldürülmesi olayının sorumluluğunu üstlendi. Bir Internet sitesinde yayınlanan bu iddia henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı.

Musul’da son günlerde, çoğu Iraklı asker ve polis olmak üzere, 50’den fazla kişinin cesetleri bulundu.

İran ise, 1600 kilometre uzunluğundaki ortak sınırın güvenliğini artırmak üzere Irak’a yardım teklifinde bulundu. Konunun yarın İran’da yapılacak ve Irak’a komşu ülkelerin içişleri bakanlarının katılacağı toplantıda yeniden gündeme gelmesi bekleniyor. Irak’la ilgili bir diğer toplantı ise Ürdün’de yapılacak. Irak geçici Başbakanı İyad Allavi, Ürdün’deki toplantıda muhalif dini liderler, aşiret reisleri ve eski Baas partisinin üyeleriyle bir araya gelecek.

XS
SM
MD
LG