Erişilebilirlik

Rusya Ukrayna Konusunda Batıyı Eleştirdi - 2004-11-26


Başkan Bush Ukrayna’daki seçim anlaşmazlığının, o ülkenin hükümetine itibar kazandıracak şekilde çözümlenmesini dilediğini söyledi.

Teksas’daki çiftliği yakınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan, Ukrayna’da seçime hile karıştırıldığı yolundaki iddiaların soruşturulması gerektiğini belirtti.

Amerika Dışişleri Bakanlığının bir yetkilisi de Washington’da yaptığı açıklamada Polonya ve Avrupa Birliği’nin Ukrayna’daki uyuymazlığın giderilmesi yönünde harcadığı çabaları desteklediklerini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise Batı ülkelerinin Ukrayna’da Cumhurbaşkanı seçiminin sonucunu etkilemeye çalıştığını öne sürdü ve bunu sert bir şekilde eleştirdi. Moskova’da basın toplantısı yapan Lavrov, ülkelerinin geleceği hakkında karar verme yetkisinin Ukrayna halkına ait olduğunu söyledi.

Moskova tarafından desteklenen Ukrayna Başbakanı Viktor Yanukoviç’in, Pazar günkü seçimi kazandığı yolunda yapılan açıklama, Batılı ülkeler tarafından kabul edilmiyor. Yüzbinlerce Ukraynalı da Pazar günündenberi seçime hile karıştırıldığını öne sürerek, protesto gösterileri yapıyor. Muhalefet lideri ve Cumhurbaşkanı seçimine katılmış olan Viktor Yuşçenko'nun başvurusu üzerine Ukrayna Anayasa Mahkemesi seçim sonuçları üzerinde inceleme yapacağını ve resmi bu sonucun bu inceleme sonuna kadar açıklanamayacağını bildirdi.

XS
SM
MD
LG