Erişilebilirlik

Amerika Geleneksel 'Şükran Günü' Tatilinde - 2004-11-25


Milyonlarca Amerikalı bugün kutlanacak olan "Şükran Günü" tatilinde aileleri ve dostlarıyla birlikte olmak için kara, demir ve hava yoluyla seyahat ediyor.

Halk yola geleneksel olarak "Şükran Günü"nden bir gün önce koyulmaya başlıyor ve Amerika’da yılın en yoğun seyahat günü yaşanıyor.

Amerika Otomobil Derneği (AAA) adlı seyahat grubu, evinden en az 80 kilometre uzaklıktaki bir yere gidenleri temel alarak, yaklaşık 37 milyon gibi rekor sayıda Amerikalının seyahat ettiğini bildirdi. 11 Eylül 2001 terörist saldırılarından buyana en yüksek rakam.

"Şükran Günü", dünya çapında bir Amerikan geleneği olarak bilinen ve her yıl Kasım ayının son Perşembe günü kutlanan bir bayram.

"Thanksgiving", Türkçesiyle "Şükran Günü", Amerikalıların Tanrıya teşekkür ve minnettarlığının bir ifadesi kabul ediliyor.

"Şükran Günü," gördükleri dini baskılar yüzünden 1609 yılında İngiltere’den ayrılarak önce Hollanda’ya ardından da 1621 yılında Amerika'nın kuzeydoğusundaki New England bölgesine gelerek yeni bir yaşama adım atanların kutlamaya başladığı bir gün.

1817'de New York eyaleti "Şükran Günü"nü geleneksel bir gün olarak kabul etti. 19. yüzyılın ortalarında diğer eyaletler de Şükran Günü'nü kutlamaya başladı.

"Şükran Günü"nde Amerika’da bütün aile bireyleri bir araya gelir ve anılarını canlandırırlar. Yemek sofrasında Tanrıya verdiği nimetler için dua ederler.

Yemek masasının geleneksel yiyecekleri ise hindi, patates, mısır ve kabak tatlısı. Hindi ise günün simgesi.

XS
SM
MD
LG