Erişilebilirlik

APEC Toplantısı Şili'de Devam Ediyor - 2004-11-20


Şili'nin başkenti Santiago'da düzenlenen Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği Örgütü (APEC) zirvesinde konuşan Başkan Bush Kuzey Kore’nin, dünyadan nükleer silah programından vazgeçmesini isteyen “ortak bir ses” duyacağını söyledi. Bush ayrıca, Amerika’nın Kuzey Kore krizini sadece altılı görüşmeler yoluyla çözmeye çalışacağını da vurguladı.

Başkan Bush, altılı görüşmelere katılan Çin, Rusya, Japonya ve Güney Kore liderleriyle Santiago'da ikili görüşmeler yapıyor.

Çin devlet Başkanı Hu Jintao ise Bush ile görüşmesinden sonra iki ülkenin Kuzey Kore krizini diyalog yoluyla çözmede kararlı olduklarını söyledi.

21 ülkenin üye olduğu APEC örgütünün iki günlük zirve toplantısında özellikle dünya çapında ticaret ve terörizm konuları üzerinde durulması bekleniyor.

Santiago'da APEC zirvesini ve Amerika'nın Irak politikasını protesto amacıyla yapılan gösteriler Cumartesi günü şiddet olayına dönüştü.

Şili polisi en az iki polis memuruyla bir sivilin Cumartesi günkü gösteriler sırasında silahla yaralandığını açıkladı. Olaylarda 17 polis memurunun yaralandığı ve en az 180 kişinin tutuklandığı bildirildi.

Santiago'da yapılan gösteriler APEC zirvesini etkilemiyor. Zirve binlerce polis ve askerin koruması altında şehir merkezinden uzak bir yerde yapılıyor.

XS
SM
MD
LG