Erişilebilirlik

Ankara da Başsağlığı Mesajı Gönderdi  - 2004-11-11


Filistin lideri Yasser Arafat’ın ölümüne tüm dünyadan başsağlığı mesajları gelirken, Ankara’da da liderler Arafat’ın ölümünden duydukları üzüntüyü belirten başsağlığı mesajları yayınladılar.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Arafat’ın yaşamını yitirmesi üzerine Filistin Ulusal Yönetimi Yasama Meclisi Başkanı Rawdi Fattouh’a başsağlığı mesajı gönderdi. Sezer mesajında, “Değerli devlet adamı ve Filistin Ulusu’nun önderi, dostum ve kardeşim Yasser Arafat’ın yaşamını yitirmesini derin bir üzüntüyle öğrendim.” dedi.

Cumhurbaşkanı Sezer, Filistin’in haklı davasını uluslararası kamuoyuna maleden Arafat’ın yaşamını yitirmesinin Filistin Ulusu kadar Türk ulusunda da derin üzüntü yaratttığını belirtti. Sezer başsağlığı mesajında, Arafat’ın tüm Ortadoğu bölgesinin barışın egemen olduğu bir coğrafyaya dünüşmesine yönelik çabalarıyla da her zaman anılacağını söyledi ve Filistin halkının kendisini bağımsızlığa götürecek bir önderi çıkarmayı başarıcağına inandığını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, Filistinli meslektaşı Ahmed Kurey’e gönderdiği başsağlığı mesajında, Filistinlilerin Arafat’ın ölümüyle duyulan derin acıları metanetle göğüsleyerek ilerlemelerini sürdüreceklerinden şüphe duymadığını ve Türkiye’nin Filistin’i bu doğrultuda desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Erdoğan ayrıca, haklı davasını kararlılıkla savunan ve bu yolla hiçbir fedarkarlıktan kaçınmayan Arafat’ın aramızdan ayrıldığını, ancak yaptıklarıyla dünya siyasetinde her lidere nasip olmayan edebi bir yere kavuştuğunu belirtti.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ise yaptığı açıklamada, Arafat’ın Filistin davasına bütün hayatını adamış bir lider olduğunu söyledi. Türkiye’nin Filistin davasının daima yanında olduğunu belirten Abdullah Gül, Filistin Dışişleri Bakanı Nebil Şaat’a gönderdiği başsağlığı mesajında Arafat’ın uzun yıllardır sürdürdüğü liderliği boyunca halkına rehberlik ettiğini ve ilham verdiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ayrıca, Arafat için yarın Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenecek cenaze törenine, Türkiye’yi temsilen katılacağını belirtti. Bakan Gül, cenaze törenine Başbakan Erdoğan’ın katılıp katılmayacağının ise henüz belli olmadığını söyledi.

XS
SM
MD
LG