Erişilebilirlik

Yusuf İslam'a Barış Ödülü - 2004-11-11


Nobel Barış Ödülü sahipleri, Roma'da düzenledikleri yıllık toplantıda, Amerika'nın sınır dışı ettiği eski pop şarkıcısı Cat Stevens'ı kendi barış ödüllerine layık gördü.

Stevens, 1970'li yılların sonunda Müslüman olduktan sonra Yusuf İslam adını almıştı. İslam, yaptığı yardım çalışmalarından dolayı, Dünya Nobel Barış Ödülü Sahipleri Zirvesi'nde, özel barış ödülünü aldı.

Zirve, eski Sovyet lider Mikail Gorbaçov tarafından kurulan, Gorbaçov Vakfı'nca düzenleniyor. 56 yaşındaki İngiliz müzisyen, bu zirvenin açılışında bir de sunuş yaptı.

Yusuf İslam'ın kurduğu yardım örgütü, Bosna, Kosova ve Irak'taki savaş mağdurlarına yardım ve bağışta bulunmakla birlikte sanatçı, eserlerinden topladığı gelirin bir kısmını Amerika'da 11 Eylül terör saldırısı kurbanlarının ailelerine, dünya çapında da yetimlere ve AIDS hastalığı kurbanlarına aktardı.

Geçen Eylül ayında Yusuf İslam'ın bindiği uçak, başkent Washington'a gelirken Maine eyaletine çevrilmiş, ve adı terör eylemleriyle ilişkili tutulan sanatçının Amerika'ya girmesine izin verilmemişti.

XS
SM
MD
LG