Erişilebilirlik

Bush ve Kerry Oylarını Kullandı - 2004-11-02


İki aday da dün akşam geç saatlere kadar seçimin en çekişmeli geçmesi beklenen eyaletlerde kampanyayı sürdürdü.

Başkan Bush, oyunu, sandıklar açıldıktan kısa bir süre sonra Teksas’da kullandı. Çiftliğinin bulunduğu Crawford'daki seçim bölgesinde oy veren Bush binadan çıktıktan sonra gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

Başkan, sona eren seçim kampanyasının bir güven yarışı olduğunu söyledi ve şöyle dedi: "Amerika’yı kim daha güçlü koruyacaktır? Bu konuda kime daha fazla güven duyuyorsunuz?"

Oy kullandıktan sonra seçimin en çekişmeli geçmesi beklenen eyaletlerden Ohio’ya tekrar uğrayan Başkan, sonuçları izlemek üzere, Washington’a, Beyaz Saray’a döndü.

Bush gibi rakibi Senatör Jonh Kerry de siyasi geleneği bozarak seçim günü kampanyaya devam etti.

Dün geceyi Wisconsin’de geçiren Kerry, bu sabah bir mitinge katıldıktan sonra memleketi Massachussets’e giderek Boston’da oy kullandı. Dün Ohio’daki mitingde konuşan Kerry, seçmenlere değişiklik çağrısında bulundu.

Massachussets Senatörü, seçmenlere, ülkenin gittiği yolun değiştirilmesi gerektiğini söyledi ve taraftarlarını sandık başına gitmeye çağırdı.

Amerika'nın 50 eyaletinden ilk 6'sında oy verme işlemi Türkiye saatiyle yarın sabah 02:00’de sona erecek. İlk sonuçlar da bundan kısa bir süre sonra alınmaya başlayacak.

Büyük televizyon kanalları, yarışın çok çekişmeli geçtiği bölgelerde tahminde bulunmayacaklarını açıkladılar. 2000 yılı seçimlerinde Florida eyaletinde ilk önce Demokrat Başkan yardımcısı Al Gore’un, birkaç saat sonra ise George Bush’un kazandığı açıklanmıştı. Yayın kuruluşları aynı hatayı tekrarlamak istemiyor.

XS
SM
MD
LG