Erişilebilirlik

Allavi'den Felluce Halkına Son Çağrı - 2004-10-29


Irak geçici Başbakanı İyad Allavi, direnişçilerin yoğun olduğu Felluce kentinde oturan halka son bir şans tanıdığını açıkladı.

Allavi, halk, Ebu Musab El-Zarkavi’ye bağlı teröristleri şehirden kovmadığı takdirde, Felluce’ye saldırı düzenleyeceğini bildirmişti.

Felluce’ye dünkü hava saldırılarında iki kişi öldü. Bu arada, İslamcı bir örgüt, kaçırıp idam ettiği 11 Iraklı ulusal Muhafız askerinin fotoğraflarını internet sitesinde yayınladı. Örgütün iddiası, henüz doğrulanamadı.

Rehinelerin Durumu

Polonyalı yetkililer, Irak’ta kaçırılan bir kadının 30 yıldır Irak’ta yaşayan bir Polonyalı olduğunu doğruladı.

Bir Iraklıyla evli olan Teresa Borkz, 1990’lı yılların başından bu yana Polonya elçiliğinde çalışıyordu.

El Cezire televizyonunda yayınlanan bir video kaydında, Ebu Bekir El Sıdık Köktenci Tugayları adlı örgüt Polonyalı askerlerin Irak’ı terk etmesi ve kadın tutukluların serbest bırakılması halinde, Polonyalı rehineyi serbest bırakacaklarını açıkladılar.

Polonya hükümeti teröristlerin tehditlerine boyun eğmeyeceğini belirtti.

El Cezire televizyonunun bir başka haberinde, bir Sri Lanka ve bir Bangladeş vatandaşının Irak’taki İslam Ordusu adlı örgüt tarafından kaçırıldığı gösterildi.

Bu arada, Japonya hükümeti de, Shosei Koda adlı vatandaşının serbest bırakılması için girişimlerini sürdürüyor. Koda’yı rehin alanlar da, Japon askerlerinin ülkeyi terk etmesini istiyor. Japonya bu talebi reddetti.

XS
SM
MD
LG