Erişilebilirlik

Başbakan Erdoğan, 29 Ekim'i Roma'da Geçirecek - 2004-10-28


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yarın Roma’da, sayıları 50’ye ulaşan Avrupalı devlet ve hükümet başkanları ile birlikte Avrupa Anayasası Sözleşmesi’nin imza törenine katılacak.

Bu akşam geç saatlerde başbakanlık uçağı Ata ile Roma’ya inecek olan Başbakan Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de eşlik edecek.

Roma’da 7 bin polisin güvenliği sağlayacağı bu tarihi günde imza töreninin yanısıra Erdoğan bazı özel görüşmeler de yapacak. Erdoğan’ın Avrupa liberal grubu üyeleri ile kahvaltıda biraraya geleceği, imza töreninden sonra İspanya Başbakanı Jose Luiz Zapatero ve İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ile görüşeceği, verilen bilgiler arasında. Başbakanın, İngiltere Başbakanı Tony Blair’le görüşmesi ise henüz netleşmedi.

Başbakan Erdoğan’ın beraberindeki delegasyonla birlikte Cuma akşamı Türkiye'nin Roma büyükelçiliğinde düzenlenecek Cumhuriyet bayramı resepsiyonuna katılması bekleniyor.

Avrupa Anayasası Sözleşmesi’nin İtalyan hükümetince hazırlanan imza töreninin rejisini ünlü İtalyan yönetmen Franco Zeffirelli yapıyor. İmza töreninin dekorları da İtalyan Başbakanlığının sanat direktörü Mario Catalano’ya ait. Başbakan Silvio Berlusconi Avrupa Anayasasının imza töreninin provasını önceki gün 24 figuranla yaptı.

Avrupa Anayasası Sözleşmesinin imza töreni Conservatori Sarayinda yapilacak. Daha sonra ünlü Rönesans sanatçısı Michelangelo'nun tasarladığı merdivenlerin başında liderlerin hep birlikte "aile fotoğrafı" çektirmeleri öngörülüyor.

Törene katılan devlet, hükümet başkanları daha sonra Italya Cumhurbaskanligi Sarayında, Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi’nin onurlarına vereceği yemeğe katılacaklar.

Avrupa Anayasasının imza töreni nedeniyle, Roma’da tarihi merkez ulaşıma kapatıldı.

XS
SM
MD
LG