Erişilebilirlik

Liseli Öğrencilerin Tercihi Bush - 2004-10-20


Amerikan başkanlık seçimlerine yalnızca 13 gün kala başkan adayları George Bush ve Demokrat Partili rakibi John Kerry başa baş gidiyor. Adaylar bugün de kararsız seçmenlerin yoğun olduğu eyaletlerde kampanyalarını sürdürdü.

Başkan Bush, kampanyasına Iowa, Pennsylvania ve Wisconsin eyaletlerinde devam ederken aynı eyaletlerde Kerry de konuşmalar yaptı.

Iowa’daki açıklamasında Başkan Bush, eğitim, ekonomi ve iç güvenlik konularında başarı vaat etti. Başkan, rakibi John Kerry’yi de özellikle Irak savaşı başta olmak üzere teröre karşı yürütülen savaşı yanlış anlamakla suçladı.

Aynı eyalette konuşan Kerry ise, Başkan Bush’u orta sınıfı unutmak ve Amerika’yı daha güvenli hale getirememekle eleştirdi.

Bu arada Amerika’daki okullarda dağıtılan Scholastic adlı dergi, Orta son ve lise öğrencileri arasında yaptığı araştırmada öğrencilerin %52’sinin Başkan Bush’u tercih ettiğini ortaya çıkardı.

Dergi bu araştırmayı 1940’tan bu yana her dört yılda bir yineliyor. Yarım milyon öğrencinin katıldığı oylama sonucunda Senatör Kerry ise, oyların %47’sini aldı. Bugüne kadar öğrencilerin seçtiği adaylardan sadece ikisi, Cumhuriyetçi Tom Dewey ve Richard Nixon seçimi kaybetti.

XS
SM
MD
LG