Erişilebilirlik

Gül Almanya'da AB Desteği Arıyor - 2004-10-17


Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Almanya’ya resmi bir ziyaret yapıyor.

Gül, Berlin’de Alman liderlerle yapacağı görüşmelerde Türkiye’nin İlerleme Raporunda rahatsızlık duyduğu bazı konuları gündeme getirecek.

Gül ayrıca, Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı çıkan ülkelerin ikna edilmesi için Almanya’nın desteğini isteyecek.

Almanya’ya hareketinden önce Esenboğa Havaalanı’nda ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, ilerleme raporundaki, “müzakerelerin ucunun açık olması” ve “tarama süreci” gibi unsurlardan duyulan kaygıları geniş bir şekilde tartışacaklarını söyledi. Gül, Türkiye’nin tam üyeliğine sıcak bakmayan Fransa’ya karşı Almanya’dan destek isteyip istemeyeceğinin sorusuna, “Avrupa açık bir toplum ama yeter ki tartışmalar yapılırken Türkiye’ye haksızlık yapılmasın. Şüphesiz ki bu çerçevede Almanya Türkiye’ye yardımcı olmaktadır” diye konuştu.

Gül, Almanya’da, Türkiye’nin üyeliğine karşı çıkan, hatta bu yönde bir imza kampanyası girişiminden son anda vazgeçen Hıristiyan Demokratlar’ın Genel Başkanı Angela Merkel ile de görüşecek.

Görüşmeye ilişkin soruları yanıtlayan Gül, “Biz ne Almanya’ya ne de başka bir yere Türkiye’nin üyeliğine tavır koyan insanlarla kavga etmeye gitmiyoruz. Bazı yanlış bilinen şeyleri düzeltiyoruz” dedi.

XS
SM
MD
LG