Erişilebilirlik

ABD Brüksel'in Kararından Memnun  - 2004-10-06


Amerika Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Komisyonu’nun, Türkiye’yle üyelik müzakerelerinin başlaması konusunda güçlü bir tavsiyede bulunduğunu ve bunu memnunlukla karşıladıklarını açıkladı.

Bakanlık Sözcüsü Adam Ereli, Avrupa Komisyonu’nun bugün Brüksel’de açıklanan kararı konusunda bir soruyu yanıtlarken, Türkiye’yle müzakerelerin başlaması konusunda güçlü bir tavsiye kararı alındığını söyledi.

Amerikalı sözcü, Komisyonun, kararında, Türkiye’de yaşanmakta olan değişimi ayrıntılı bir şekilde gözden geçirdiğini belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Amerika’nın, Türkiye’nin, Avrupa Birliği’ne giriş süreci içinde reformlara devam etme yönündeki kararlı tutumunu memnunlukla karşıladığını bildirdi.

“Komisyonun tavsiye kararından memnunluk duyuyoruz” diyen sözcü, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girme çabasının Amerika tarafından uzun süredir desteklendiğini hatırlattı.

Sözcü Adam Ereli, Amerika’nın, Aralık ayındaki Avrupa Birliği zirvesinde, Türkiye’yle üyelik müzakerelerinin kısa zamanda başlaması için bir karar alınmasından memnunluk duyacağını bildirdi.

XS
SM
MD
LG