Erişilebilirlik

Irak'ta İki Rehinenin Cesedi Bulundu - 2004-10-03


Irak’taki hastane yetkilileri polisin Bağdat’ın güneyinde bir kadın ve bir erkek cesedi bulduğunu açıkladı. Cesetleri bulunan kişilerin Batılı olabileceği, ancak kimliklerinin belirlenmediği bildirildi.

Bir hastane yetkilisi, erkeğin kafasının kesildiğini, kadının ise kurşunla vurulduğunu söyledi. Cesetler, Cumartesi akşamı Bağdat’ın 20 kilometre güneyinde bulundu.

Cumartesi sabahı ise isyancılar Amerikan güçleriyle çalıştığını söyledikleri bir müteahhidin kafasını kesti. Cinayetin yer aldığı video kasette, isyancılar Amerikan firmaları için çalışan diğer Iraklıları da öldüreceklerini kaydetti.

Bu arada, çalışanlarından biri isyancılar tarafından kaçırılan ve ölümle tehdit edilen bir Ürdün firması, isyancıların talebi doğrultusunda Irak’taki faaliyetlerini sona erdireceğini açıkladı.

Öte yandan halen rehin tutulan İngiltere vatandaşı Kenneth Bigley’in ailesi, Libya lideri Muammer Kaddafi’ye başvurdu. Kaddafi adına kurulan bir vakıf, daha önce de aşırı dinci militanların elinde tutulan rehinelerin fidye karşılığı serbest bırakılmasını sağlamıştı.

Kenneth Bigley’le birlikte kaçırılan iki Amerikalı rehine daha önce başları kesilerek öldürülmüştü.

XS
SM
MD
LG