Erişilebilirlik

Felluce'ye Hava Saldırısı, Samarra'da Direniş Sürüyor - 2004-10-02


Amerikan güçleri dün gece de Felluce'ye hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda 7 kişinin öldüğü, 13 kişinin de yaralandığı bildirildi.

ABD liderliğindeki çokuluslu güçten yapılan açıklamada, El Kaide örgütüyle bağlantısı bulunan Ürdünlü militan Ebu Musab Zerkavi yandaşlarının bulunduğu bir yerin hedef alındığı belirtildi.

Bu arada Samarra kentine dün gece düzenlenen saldırıda 5 kişinin öldüğü, 20 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıkları, bir Amerikan savaş uçağının kentin bazı bölgelerini gece boyunca bombaladığını, tankların kentte ilerlediğini söyledi.

Amerikan ordusu, dün de erken saatlerde Samarra'ya düzenlenen operasyonda 109 direnişçinin öldüğünün tahmin edildiğini kaydetmişti.

Amerikan askerleri kentin büyük bölümünün kontrolünü ele geçirdiklerini söylüyor.

Samarra'da cuma günü başlayan operasyona 5 binden fazla asker katılıyor.

Irak Güvenlik Bakanı Kasım Davud, Bagdat'ta düzenlediği basın toplantısında, Samarra'daki operasyonun kent halkınının teröristlerden kurtulmak için kendilerinden yardım istemesi üzerine başlatıldığını söyledi.

Şehirde kontrolü ele geçiren birlikler, ülkede Ocak ayında yapılması öngörülen seçimleri gerçekleştirebilmek için özellikle Sünni üçgenindeki şehirlerde devam eden direnişi kırmayı hedefliyor.

Amerikan ordu kaynakları Samarra’da 250’si yabancı, 2300’den fazla direnişçi olduğunu tahmin ediyor.

Amerikalı komutanlar, Irak güçleriyle birlikte Samarra'nın kontrolünü ele geçirmeye çalıştıklarını, ama kentte direnişle karşılaştıklarını söylüyor.

XS
SM
MD
LG