Erişilebilirlik

New York'ta 'Jazz Made in Turkey' Festivali - 2004-09-25


Jazz müziğinin en önemli isimlerinden biri olan Miles Davis, 1960’larda New York’ta zenciler arasında çok yaygın bir müzik türü olan jazzı anlatırken, “O zamanlar Harlem’de iyi jazz yapmayanı döverlerdi, o yüzden New York’ta jazz yapmak çok zor işti” der.

Jazz müziğinin, kalelerinden biri sayılan New York, şimdi ilk defa bir Türk Jazz Festivaline ev sahipliği yapıyor.

"Jazz Made in Turkey", Türkiye Yapımı Jazz adı altında Lincoln Center Alice Tully Konser Salonu’nda yapılan festival 26 Eylül'de sona erecek.

New York Başkonsolosluğu Kültür ve Turizm Ataşeliği’nin desteğiyle yapılan festival, Türkiye'nin ABD'deki tanıtım çalışmaları açısından oldukça önemli olarak nitelendiriliyor.

Festivali organize eden Serdar İlhan, amacının Türk cazını hem Amerikalılara hem de New York ve çevresinde yaşayan Türklere tanıtmak olduğunu söyledi.

İlhan ayrıca festivale ilginin yoğun olduğunu da belirterek, bu tür etkinliklerin Türkiye'nin tanıtımında büyük rol oynadığını vurguladı.

Konserler, Lincoln Center'ın bin 200 kişilik salonunda yapılıyor.

Üç gün sürecek festivale İlhan Erşahin, Okay Temiz, Erkan Oğur, Aydın Esen, Kudsi Ergüner ve Laço Tayfa grubu gibi önemli jazz sanatçı ve toplulukları katılıyor.

Festivalin onur konukları ise, yıllardır New York’ta yaşayan Atlantik Plak Şirketi’nin sahibi Ahmet Ertegün, Grammy Ödüllü müzik yapımcısı Arif Mardin ve Elektronik müziğin öncülerinden İlhan Mimaroğlu.

XS
SM
MD
LG