Erişilebilirlik

Yunan Bakandan Türkiye'ye Destek - 2004-09-24


Yunanistan Dışişleri Bakanı Petros Molyviatis, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine verdikleri desteği tekrarladı.

Molyviatis konuşmasında ülkesiyle Türkiye arasında son yıllarda kaydedilen gelişmeleri anlattı. Molyviatis, Yunanistan’ın ayrıca Kıbrıs’ın 30 yıllık bölünmüşlüğüne son vermek için hazırlanan Birleşmiş Milletler planını desteklediğini belirtti.

Öte yandan, Kıbrıs Rum Cumhurbaşkanı Tasos Papadopulos Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununun görüşmeler yoluyla çözülmesinde kararlı olduğunu söyledi.

Papadopulos, Türkiye ve Kıbrıs Türklerini ada tarihinde yeni bir sayfa açmaya ve Kıbrıs sorununa birlikte çözüm bulmaya çağırdı. Ancak Rum Cumhurbaşkanı nihai çözüm için Türk birliklerinin çekilmesi ve mültecilere dönüş hakkı tanınmasının şart olduğunu savundu.

Papadopulos geçen yıl Birleşmiş Milletler barış planını, insan haklarının ihlal ettiği ve adadaki Türk askeri varlığını yasallaştırdığı gerekçesiyle reddetmişti. Kıbrıs Rumları yapılan referandumda büyük çoğunlukla plana “hayır” demişti.

XS
SM
MD
LG