Erişilebilirlik

Erdoğan: 'Irak'tan Çekilmemiz Söz Konusu Değil' - 2004-09-22


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde Irak`ta faaliyet gösteren Türkler`e yapılan saldırılardaki artışa rağmen çekilmenin söz konusu olmadığını söyledi. Erdoğan, bu durumun daha çok Irak halkında sıkıntı yaratacağını ifade etti.

Erdoğan, televizyon kanalı ATV'de gündeme ilişkin soruları yanıtlarken Irak`taki Türkler`e yönelik saldırıların hatırlatılması üzerine, konu ile ilgili olarak işadamları ve ABD`li yetkililerle sürekli temas halinde olduklarını söyledi.

Erdoğan, İşadamlarının Irak`tan çekilmeyi doğru bulmadıklarını vurguladı.

Başbakan, "Bu konuya objektif olarak bir bakış getirecek olursam, bu doğru değil. Çünkü buralarda bu yatırımlar durduğu andan itibaren, Iraklı vatandaşlar, oradaki komşularımız, orada bizim dostlarımız, akrabalarımız diyebileceğimiz şekilde bu insanlar çok daha ciddi sıkıntıların içerisine girecektir. Bu sıkıntıları duygusal yaklaşımlarla bir tarafa atmak doğru değil" dedi.

Erdoğan, insanların Irak`a "aş, iş ve ekmek" için gittiklerini belirterek, "terör gruplarının sadece işi için Irak`a gidenleri değil, yardım amaçlı giden Kızılay`ın araçlarını bile vurma noktasına geldiğini, bunu anlamanın mümkün olmadığını" ifade etti.

XS
SM
MD
LG