Erişilebilirlik

Kerkük'te İntihar Saldırısı - 2004-09-18


Irak'ın kuzeyindeki Kerkük kentinde, Irak ulusal muhafız karargahı önünde bomba yüklü araç infilak etti. Saldırıda ilk belirlemelere göre 22 kişi öldü. Bu sabah düzenlenen saldırıda 15 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Bu hafta içinde Irak'taki güvenlik güçlerini hedef alan üçüncü büyük saldırı, Irak Ulusal Muhafızlarına katılmak için çok sayıda kişinin kuyrukta beklediği sırada meydana geldi.

Kerkük'te tam bir hafta önce yine bomba yüklü bir araçla girişilen intihar saldırısı bir polis eğitim merkezi önünde bekleyen yüzlerce kişiden 20'sinin ölümüne yolaçmıştı.

Öte yandan 10 gün önce Felluce'deki evinden maskeli ve silahlı kişilerce kaçırılan El Anbar vilayeti vali yardımcısı Besim Muhammed'in cesedi bulundu.

Ramadi Hastanesi Müdürü Dr. Abdül Munim Aftan, cesedin dün gece hastane yakınında bulunduğunu söyledi.

Bu arada El Kaide bağlantılı Ebu Musab El Zerkavi’ye bağlı Tevhid ve Cihad örgütü, ABD'li ve İngiliz üç rehineyi öldürme tehdidinde bulundu.

El Cezire televizyonu, Amerika ve İngiltere, Ebu Greyb ve Umm Kasr hapisanelerindeki Iraklı kadın tutukluları 48 saat içinde serbest bırakmadığı takdirde üç rehinenin öldürüleceğini bildirdi. Bağdat'daki Ebu Greyb, Amerikan askerlerinin, güneydeki Umm Kasr hapisanesi ise İngiliz kuvvetlerinin kontrolu altında bulunuyor.

Perşembe günü Bağdat'taki evlerinden kaçırılan Amerikalı Jack Hensley ve Eugene Armstrong'la İngiliz Kenneth Bigley, Irak'ta çeşitli inşaat projelerinde görev yapıyor.

XS
SM
MD
LG