Erişilebilirlik

Amerikalı ve İngiliz Rehineler İçin 48 Saat Süre Tanındı - 2004-09-18


El Kaide bağlantılı Ebu Musab El Zerkavi’nin Tevhid ve Cihad örgütü, Amerikalı ve İngiliz üç rehineyi öldürmekle tehdit etti. Üç rehinenin sağ kalması için 48 saat süre tanındı.

Arap Televizyonu El Cezire Irak'ta rehin alındığı söylenen iki Amerikalı ve bir İngiliz vatandaşının görüntülerini yayınladı.

Görüntülerde örgüt üyeleri, Washington’a Ebu Gureyb ve Umm Kasr hapishanelerindeki Iraklı kadın tutukluların serbest bırakılmasını istedi, aksi takdirde rehinelerin öldürüleceğini söyledi.

Üç rehine, maskeli silahlı kişiler önünde gözleri bağlanmış halde diz çökmüş olarak görülüyor.

Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait bir inşaat şirketinde çalışan Eugene Armstrong ve Jack Hensley adlı Amerikalılar ile İngiliz Kenneth Bigley Perşembe günü Bağdat'taki evlerinden kaçırılmışlardı.

Irak'ta son 17 ay içinde başta Tevhid ve Cihad adlı örgüt olmak üzere çeşitli isyancı gruplar, yeni hükümete taleplerini kabul ettirmek ve yabancı ülkeleri askerlerini Irak'tan çekmeye zorlamak için 100'ü aşkın yabancıyı rehin aldı.

Bazı rehinler yürütülen pazarlıklar sonunda serbest bırakıldı, ancak şu ana kadar aralarında Türklerin de bulunduğu 25 rehine de öldürüldü.

Bu arada 10 gün önce kaçırılan El Anbar vilayeti Vali Yardımcısı Besim Muhammed'in cesedi bulundu.

Ülkenin kuzeyindeki Kerkük kentinde ise bu sabah Irak Ulusal Muhafız Karargahı'na bomba yüklü bir araçla düzenlenen intihar saldırısında, iş başvurusu için bekleyenlerden en az 23 kişi öldü.

XS
SM
MD
LG