Erişilebilirlik

Türkiye: 'Irak'ta İşbirliğine Son Veririz' - 2004-09-14


Türkiye, Irak’ta Amerika ile işbirliğine son verme tehditinde bulundu. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Kuzey Irak’taki Amerikan askeri operasyonlarında daha fazla Türkmenin öldürülmesi halinde Türkiye’nin gerekli gördüğü adımı atmaktan çekinmeyeceğini açıkladı.

Gül, Amerika Dışişleri bakanı Colin Powell ile görüştüğünü ve kendisine Türkiye’nin bu konudaki kararlılığını açıkça ilettiğini söyledi.

Amerikan kuvvetlerinin, Suriye sınırı yakınındaki Tel Afer kentinde üslenen yabancı savaşcılara yönelik operasyonlarında en az 50 Türkmen ölmüştü.

Öteyandan Amerika’nın Irak’ın Felluce kentine yaptığı hava saldırısında yaklaşık 20 kişinin öldüğü bildiriliyor.

Amerikalı yetkililer, bombardımanın Ürdünlü terörist Ebu Musab el Zarkavi’ye bağlı militanların mevzilerini hedef aldığını açıkladı. Yetkililer, saldırının başarılı olduğunu söylemekle birlikte ayrıntı vermekten kaçındı.

Görgü tanıkları da, hava saldırısından sonra Felluce kentinin, Sünni direnişin yoğun olduğu El Şurta semtinden, siyah dumanlar yükseldiğini gördüklerini bildirdi.

Bu arada İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, Arap ülkelerine çağrıda bulunarak, Irak‘ta kaçırılan iki İtalyan kadın yardım görevlisinin serbest bırakılmasına yardımcı olmalarını istedi.

XS
SM
MD
LG