Erişilebilirlik

Gülçe Ağırkaya: 'New York'ta Turizm de Etkilendi' - 2004-09-13


11 Eylül 2001 günü Amerika’da yolcu uçakları kaçırılarak düzenlenen terör saldırılarının üzerinden 3 yıl geçti. Aradan geçen bu süre içinde dünyanın değişik bölgelerinden gelen insanlar eskiden ikiz kulelerin bulunduğu bugün "Sıfır Noktası" diye tanımlanan bölgeyi uluslar arası bir ziyaret alanına çevirdi.

İkiz Kuleler’de aslında zemindeki büyük boşluk dışında görülecek fazla bir şey yok. Yeni bir bina yapılıyor ve yeni bir ulaşım merkezi hizmete girdi. Ancak iki gökdelenin yerine Özgürlük Kulesi ile kurbanlar için anıt yapılacak.

Dünya finans merkezi olan New York’a her yıl on milyonlarca turist geliyor. Kentin mutlaka görülmesi gereken yerler listesine Empire States Binası, Özgürlük Heykeli, Central Park, Macy’s ve Bloomingdales’ gibi mağazaların yanı sıra Sıfır Noktasını da ekledi.

Ancak saldırılardan önce otellerinde yer bulmanın hayli zor olduğu New Yorkl’ta bugün durum farklı.

11 Eylül’ün yıldönümünde New York’ta yaşayan Türklerle gazeteci Elif Özmenek’in saldırılar öncesi ve sonrası yaşama ilişkin yaptığı söyleşilerin bu sonuncusunda kentteki büyük otellerden birinde yönetici olan Gülçe Ağırkaya ile konuştu.

Gülçe Ağırkaya, uzun yıllardır New York'ta yaşayan Türkler'den... Ağırkaya, kentteki büyük otellerden birinde çalışıyor. Amerikanın Sesi'nde 11 Eylül öncesi ve sonrası otellerin doluluk kapasitesine ilişkin olarak Elif Özmenek'in sorularını yanıtladı.

XS
SM
MD
LG